Bloggare avslöjar känt förintelsefoto som en bluff

Den revisionistiske bloggaren ”winstonsmithministryoftruth” avslöjade igår att ett av ”förintelsens” mest kända foton från lägret Buchenwald är en bluff och har redigerats. Fotot som använts flitigt i förintelsepropagandan visar flera våningssängar med tyfusmittade fångar. Bredvid sängarna står en naken och undernärd man.

buchenwald5

Bloggaren har kommit över ett exemplar av The New York Times Magazine från 6/5-1945. I tidningen kan man hitta samma foto, men den nakne och undernärde mannen är inte med på bilden. Han har istället klippts in i fotot senare för att fotot ska se otäckare ut.

Winston

Den officella förklaringen till varför fångarna på bilden är smala och undernärda är att de skulle gasas och inte behövde någon mat eller madrasser till sina sängar. Andra bilder på fångar som inte drabbats av tyfus och deras sängar:

dachau-liberation

KZinmates

Källa:
The Most Famous Holocaust Photo a Fraud

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments