BLM frigör sig från Antifa

USA. Spänningar bubblar under ytan mellan BLM och Antifa. Medan många BLM-aktivister vill genomföra fredliga protester så föredrar anarkister och Antifa-extremister att genomföra våldsamma upplopp vilket BLM menar tar fokus från raskampen.

Genrebild. Foto: Twitter.

Det var efter att den drogpåverkade afroamerikanen George Floyd miste livet vid ett polisingripande som den antivita organisationen Black Lives Matter (BLM) i samarbete med vänsterterrororganisationen Antifa systematiskt började starta upplopp och begå våldsdåd över hela USA i ett kaos som skulle föreställa ”spontana protester”.

Det organiserade kaoset fortsatte under sommaren.

Sex månader efter Floyds död så fortsätter ”protesterna” fortfarande i Portland. Under ytan har dock starka spänningar byggts upp mellan de som vill ägna sig åt att bekämpa ”rasismen” och de mer marxistiskt inriktade grupper som i sin kamp mot ”kapitalismen” och etablissemanget föredrar vandalism och förstörelse, skriver In the News.

Nu vill BLM frigöra sig från Antifa som de menar är privilegierade. Antifa består i hög grad av vita eller judiska medlemmar.

— De flesta svarta människor i vårt samhälle känner inte att de har privilegiet att gå rakt på polisen och vråla dem i ansiktet, sa BLM-aktivisten Gregory McKelvey.

Sprickan blev uppenbar den 4 november när BLM och anarkister tillsammans skulle genomföra en fredlig manifestation. Trots uppmaningar om att ta det lugnt och inte förstöra, från företrädare för BLM som inte ville att BLM-demonstranterna skulle pekas ut som vandaler, så valde anarkisterna att urskillningslöst krossa skyltfönster och utmana guvernören att skicka in National Guard.

— De där människorna i black bloc-utrustning, nästa dag kan de gå till sina jobb eller skolan, och fortsätta att leva sina vita liv, kommenterade BLM-aktivisten Andre Miller.

— Medan jag när protesterna är fortfarande är en svart man. Och jag kommer att fortsätta att tvingas ha sammandrabbningar med polisen liksom mina fyra barn kommer att tvingas ha sammandrabbningar med polisen, menade han.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments