Blixtdemonstration av nationalsocialister i Helsingfors

NORDEN. Under dagen höll den nationalsocialistiska organisationen Kohti Vapautta en blixtdemonstration samt flygbladsutdelning i Helsingfors.

Idag höll nationalsocialistiska aktivister från den finska organisationen Kohti Vapautta en icke utannonserad demonstration med efterföljande flygbladsutdelning i centrala Helsingfors.

Demonstrationen var en del i att uppmärksamma den nationalsocialistiska marschen på Finlands självständighetsdag den 6 december, samt ett minnesmärke av det finska vinterkriget som började för exakt 80 år sedan idag.

Efter demonstrationen fortsatte aktivisterna med att sprida information om självständighetsmarschen. Kohti Vapautta har inför den 6 december nekats att hålla en egen nationalsocialistisk demonstration – vilket är brukligt – innan den större gemensamma självständighetsmarschen. Detta eftersom att polisen menar att organisationen är en fortsättning av den i nuläget förbjudna finska grenen av Nordiska motståndsrörelsen.

Polis dök upp efter ett tag och krävde identifiering av deltagarna, men ingen blev gripen.

Har du problem att se filmen kan du klicka här.

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net.

Uppdatering 21:10: Kohti Vapautta har under kvällen klippt och publicerat en ny film från blixtdemonstrationen, som kan ses nedan.

Ifall du inte kan se filmen klicka här.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Harald Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Harald
Medlem

Tjusigt!