Blev påkörd – utpressades sedan av rasfrämling

INRIKES. En onykter man i motorbåt kraschade i somras in i en svensk mans båt och dömdes för grovt sjöfylleri. En tredje man, en rasfrämling, försökte därefter tvinga svensken att utpressa den som kört på honom på pengar.

I Södertälje blev en 28-årig svensk man i somras lätt skadad efter att i sin båt blivit påkörd av en annan man i en snabbgående motorbåt. Föraren av motorbåten dömdes i tingsrätten för grovt sjöfylleri till fyra månaders fängelse.

En 23-årig rasfrämling, tillhörande det grovt kriminella ”Södertäljenätverket”, som följt fallet, sökte efter en tid upp 28-åringen och föreslog att denne skulle kräva föraren av motorbåten på ”böter” och sedan ”dela med sig” av ersättningen till honom.

Svensken avvisade emellertid förslaget och hänvisade till att fallet redan behandlats i domstol samt att han inte sysslar med utpressning. 23-åringen började då framföra grova hot mot svensken och anklagade honom för att ha saboterat en planerad affär.

Beloppet som 28-åringen ”var skyldig” rasfrämlingen satte den senare till 350 000 kronor. 23-åringen kom i sällskap av en kompanjon till svenskens hem och framförde direkta mordhot, förklarade sig vara ”helt psykopatisk när det gäller pengar” samt höjde beloppet som han krävde svensken på till 400 000.

Rasfrämlingen tvingade svensken att skaffa appen Wickr som möjliggör krypterad kommunikation. När svensken för att slippa fysiskt kontakt med rasfrämlingen höll sig borta från sitt hem i stadsdelen Lina tog sig rasfrämlingen till svenskens föräldrars hem och krävde av dem att sonen skulle visa sig.

Nu erbjöd sig rasfrämlingen även att ”hjälpa” svensken att finansiera betalningen. En ”kollega” till 23-åringen arbetar på bank och kunde höja svenskens inkomstsiffra så att denne kunde ta ett lån på 2,5 miljoner kronor. 400 000 kronor skulle därvid gå till 23-åringen, 500 000 kronor till bankmannen och resten till svensken.

23-åringen förklarade sedan att denna lösning kunde rädda livet på den 28-årige svenskens familj som alltså dragits in i hotet. Vid hotet mot svenskens familj fick denne nog och polisanmälde 23-åringen som nu står åtalad för försök till utpressning. Delar av kommunikationen mellan svensken och rasfrämlingen via appen Wickr har kunna uttydas på svenskens telefon. Rättegång väntar.

Källa:
Utsattes för utpressning – för att han avböjt att utpressa en annan: ”Du har sabbat affären!”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Så lyder det heliga mångkultursevangeliets ord. Amen.

Må Barbara Spectre och hela hennes släkt utplånas och glömmas av alla, på det att konsekvenserna av hennes synder kan börja åtgärdas.