BitCoen – ny valuta för judar

UTRIKES. En ny valuta har skapats av en rysk entreprenör, den så kallade bitcoen, som ska vara ”koshermärkt” och som ska förenkla penningöverföringar mellan judar.

Det är den ryske entreprenören Vjatjeslav Sementjuk som ska ha skapat en ny valuta som ska vara koshermärkt och som ska förenkla penningöverföringar mellan judar. Den nya valutan heter BitCoen som betyder ”präst” på hebreiska och det påstås att den även ska kunna användas av icke-judar.

Valutan kommer att kunna användas under sabbaten då överföringsprocessen är automatiserad och inte kräver något mänskligt arbete.

Sementjuk uppger att han ska ha investerat en halv miljon dollar i det nya valutaprojektet och han hoppas på att han ska kunna locka till sig ytterligare 20 miljoner dollar i investeringar inför valutans lansering i september.

Källa:
Serial entrepreneur launches ’kosher’ cryptocurrency only for Jews

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments