Bilderbergaren Eric Schmidt avgår som Google-ordförande

UTRIKES. Eric Schmidt kommer att lämna uppdraget som styrelseordförande för Googles moderbolag Alphabet och istället bli teknisk rådgivare.

Eric Schmidt har varit en av Googles huvudfigurer, bland annat som vd för Google mellan åren 2001-2011 och sedan som styrelseordförande mellan 2011-2015. År 2015 blev han styrelseordförande för Googles nystartade moderbolag Alphabet, en post som han kommer lämna i januari 2018.

— Strukturen inom Alphabet är god och Googles andra satsningar blomstrar. Under de senaste åren har jag spenderat mycket tid på vetenskap, teknik och filantropi, och jag planerar att utöka det arbetet, säger Schmidt i ett pressmeddelande.

Eric Schmidt har beskrivits av många som en av Silicon Valleys mäktigaste personer. Han har deltagit i ett flertal av de senaste årens Bilderbergmöten och är även medlem i tankesmedjan Trilaterala kommissionen.

Enligt uppgifter till CNBC ska Schmidt ha planerat att lämna ordförandeskapet i Alphabet i över ett års tid. Styrelseledamoten John Hennessy, som mellan åren 2000-2016 var president för Stanford University, ska enligt CNBC vara en het kandidat till att efterträda Erik Schmidt.

Källa:
Eric Schmidt to become technical advisor to Alphabet

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Detta är formella rockader som betyder andra saker än vad de formella förändringarna ger sken av. Toppositionerna på Alphabet, Google, 23andMe, AncestryDNA, Youtube,…. små och stora övervakningsföretag innehas av (((vänner))) som känner varandra. En ”slutar” som det ena och blir istället ”det andra” osv. Förmodligen handlar det om ekonomisk planering för dem alla, och eventuellt flexibel omorganisering av verksamheternas sionistiska agenda anpassad efter marknadernas behov. Men de samarbetar hela tiden.