Bilder från Bechir Rabanis minnesstund i Helsingborg

MINNESSTUND. Nordfront har tidigare skrivit om minnesstunden för Bechir Rabani i Stockholm. Nu har det även inkommit en rapport med vackra bilder från Rabanis hemstad Helsingborg.

I söndags hölls tre officiella och flertalet inofficiella minnesstunder för den framlidne systemkritikern och medborgarjournalisten Bechir Rabani. Förutom den i Stockholm, som Nordfront tidigare rapporterat om, så samlades man samtidigt för att minnas Rabani i Göteborg samt i hans hemstad Helsingborg.

Redan innan klockan 16, då minnesstunden skulle börja, hade ett 50-tal människor hunnit samlats och börjat att tända ljus för att hedra Rabani.

I mitten fanns rosor och foton på Bechir och marschallerna hade placerats ut i en ring.

Stämningen bland människorna var väldigt tystlåten. 16:00 började allt fler att strömma till platsen och flera placerade ut ljus och rosor. Många kvinnor lät tårarna rinna längs kinderna och många kramade om varandra.

Värmeljus som stavade Bechirs namn las senare ut samt tröjor med Megafonernas logotyp.

Uppskattningsvis var det runt 200 människor som samlades för att hedra Bechir Rabanis minne. Deltagarna såg ut att komma från alla möjliga håll, vilket visar att Bechir hade en förmåga att nå ut till en bred publik. 200 sörjande visar också att folk värdesatte hans arbete och många var märkbart berörda över hans bortgång.

Läs även kamprapporten från medlemmar i Näste 2 som deltog i minnesstunden i Göteborg.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Caesar-AureliusChristianHermanKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl
Medlem

En hjälte! R I P

Herman
Medlem

Vackert!

Christian
Medlem

Bechir Rabani, borta men inte glömd. Vila i frid.

Caesar-Aurelius
Medlem

Den huvudmisstänkte för mordet, bolsjevikjuden Aschberg, börjar bli lite skakig nu.

Här förnekar han att han har anstiftat mordet och påstår, utan att kunna redovisa några vittnen, att han ”befann sig i Kiruna” vid tidpunkten för Rabanis död.

https://vk.com/guttersnipe_publications_inc?w=wall-157237914_91