Bilbränder hela helgen i Gävle

INRIKES. I Gävle har bilar antänts och brunnit upp under flera dagars tid. Framförallt är det i de mångkulturella stadsdelarna Sätra och Andersberg som många människor nu måste börja ta sig fram till fots.

Räddningstjänsten larmades inatt till Vinddraget i stadsdelen Andersberg i Gävle. När Räddningstjänsten anlände till platsen vid ett-tiden på natten brann fyra bilar. Flera av bilarna totalförstördes.

Några timmar senare var det dags igen för växthusgaserna att löpa amok, denna gång i Stensätra i Sandviken. En brinnande bil var nära att antända ett bostadshus, men bilen han knuffas iväg av rådiga medborgare.

Bilbränderna har hållit på hela helgen i Gävle, och började redan på natten till fredagen. Då brann sju bilar upp, även denna gång i mångkulturella Andersberg. Några timmar senare verkade bränderna ha spridit sig till den lika kulturellt berikade stadsdelen Sätra.

— Tack för julklappen, säger en av de drabbade när han pressas till ett uttalande av statligt anställda journalister.

Att det främst är mångkulturella stadsdelar som drabbas av bilbränder är ett fenomen som kan ses över hela landet. I Sätra vill norrländska moderater sätta in militären i syfte att stabilisera kulturen och skapa trygghet för stadsdelens entreprenörer.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

Ack ja, vad är väl billiga adventsljus köpta på IKEA i jämförelse med att elda upp grannens bil – så har vi svenskar gjort i över tusen år – det är en del av vår folksjäl.

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Tänker chatta med Stockholmocaust-förnekaren(urs. bindestr.) pererik åberg på svt
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hela-sverige-pratar-klimat-dinrost
och fråga om de invandrade bilbränderna påverkar klimatet globalt.