Bilbrand på Rosengård – brandmän angripna

MALMÖ. Strax före midnatt mot lördagen började flera bilar brinna på ökända Ramels väg i Malmö. Brandmännen som släckte bränderna blev som så många gånger förr angripna. Denna gång fick de något som inledningsvis bedömdes vara en rörbomb kastade mot sig.

Under lördagskvällen ryckte brandmän i Malmö ut till Rosengård och förberedde ett släckningsarbete. En brandman gick och ställde sig för att se till så ingen blev påbackad när tankbilen behövde vända. I samband med detta kom en bil körande och stannade en bit bort. En yngre man hoppade ur bilen och tände på något som han sedan kastade mot tankbilen. En tryckvåg som fick byxbenen att fladdra på en grupp brandmän 70 meter bort orsakades av explosionen.

Kaj Engelke som jobbar som brandman i Malmö skriver på sin blogg:

Min kollega hinner ta ett par snabba steg åt ett annat håll innan
föremålet detonerar. Explosionen är så kraftig att de kollegor som står
70 meter längre ned på gatan beskriver hur det fladdrar i byxbenen när
tryckvågen når dem. Tankbilen på 20+ ton gungar.
Tack vare att min kollega vet att vi befinner oss i Rosengård så
reagerar han snabbt. Tack vare att han som kastade fumlade med
bomben och tappade den mitt i kastet så nådde han inte fram.
Tack vare. Tack och lov.
Om kastet varit bättre och bomben träffat min kollega i ansiktet,
hade han levt då?

— Vi fattar inte.Vad gör vi för fel? Vi gör allt vi kan. Vi arbetar förebyggande, vi är ute och pratar. Vi anställer folk som kommer från de här områdena för att kunna möta dem och visa att vi speglar samhället. Likt förbannat händer sådant här, säger Engelke.

Platsen för explosionen har undersökts av polisens tekniker. Undersökningen visade inga spår efter splitter och därmed dras slutsatsen att det är en kraftig smällare som detonerat och inte en bomb. En polisanmälan om försök till grov misshandel har upprättats.

Källor:
Brandmän angripna av kraftig smällare
Kaj Engelkes blogg

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • ”The duty of a patriot is to protect his country from his government.”

  /Thomas Paine

  ”De döda fly för sina liv.”

  /Stefan Löfvén

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +26 (av 26 röster)
 • Fredrika says:

  Klart att brandmannen inte fattar, när han inte gör något fel och arbetar förebyggande. Han följer sin arbetsbeskrivning som inte är anpassad för rasfrämlingars närvaro. Dessutom inkräktade säkert brandmännen på invandrarnas turf. Ingen får inkräkta på ett privat område. De har tagit området till sitt och gjort det till deras privata.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +33 (av 33 röster)
  • Hallonben says:

   Då kan skiten gott också få fortsätta brinna och rasfrämlingarna får själva ta ansvar för att släcka sina bränder.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +19 (av 19 röster)
 • Hugin says:

  Stakkars forvirrede Svensker. Forstå at rase er en virkelighet, og at dere er lurt og bedratt av deres politikere, media og ”utdannings” system. Forså at det er en fremmed stamme med mennesker som styrer alle tre i Sverige og at de ønsker dere døde. De ønsker alle raser ødelagt slik at de kan dyrke seg selv som guder. Rase kommer først i naturen, framfor allt annet. Der et folk er i oppløsning og har mistet kontakten med sine røtter, der kommer et annet folk og tar fra dem hva de selv har gitt fra seg ansvaret å kjempe for. Dette ansvaret har mange Svensker i dag gitt til folkefientlige, fremmed kulturelle folk, som selvfølgelig ikke har etniske Svenskers interesser for øye, men sine egne. Les Holodomorinfo.com Det er slike hjerner som styrer Sverige i dag. Hva man ser i sverige i dag, er e byråkratisk verson av dette. Det vil bare bli verre og verre, da disse menneskene ikke vet annet sett å tenke på enn dette. Man bryter ned et folk, tar fra det våpen, yttringsfrihet etc. Man fratar bønder muligheten å drive effektivt, og konkuransedyktigt, hvilket fører til at landet ikke kan produsere nok mat til å brøfø sitt eget folk med egen produksjon. Man ødelegger villt bestand, fiske bestand, så denne ikke kan brøfø befolkningen. Man struper inn på alle omeråder. Man inporterer tusner på tusner med aggresive, folkehatende fremmedkulturelle soldater til å skape kaos og splitte befolkningen. Man gir siden disse jobber i politi, militær, skole og fengsel. Svensker har ingen aning om hva som er i vente for dem om de ikke våkner sånn omtrent akkurat nå.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +24 (av 24 röster)
 • nyfiken says:

  Inom några år kommer förorten att brinna!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +14 (av 16 röster)
 • Jochim says:

  Jag tycker det är roligt. Låt hela landet brinna ner. Det finns ju ändå ingenting av värde kvar. Har vi tur spelar situationen oss i händerna och vi får möjlighet att säkra iaf delar av Sveriges territorium för oss själva.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +24 (av 26 röster)
 • Hellfire says:

  Jag fattar inte varför brandmännen är där och släcker?! Låt skiten brinna ned!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +28 (av 32 röster)
 • Karma says:

  ”Jaaaamen vi förstår inte vad gör vi för feeeeeel?👨🏻‍🚒vi inkvoterar ju folk som ser ut som dom?👨🏿‍🚒öhh öhhhh🙄
  Nä dumme schwedens fattar ingenting det stämmer alldeles utmärkt.. Gå nu och rösta på åttaklövern och se om det blir bättre i framtiden..👍Förbered er på en eld som enbart Gud med syndafloden kan släcka..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +29 (av 29 röster)
 • Feldjager says:

  Brandmannens hjärna är uppenbarligen inte anpassad för verklighetens krav!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +17 (av 17 röster)
 • vattenkammad says:

  ”Vi fattar inte. Vad gör vi för fel? Vi gör allt vi kan. Vi arbetar förebyggande, vi är ute och pratar. Vi anställer folk som kommer från de här områdena för att kunna möta dem och visa att vi speglar samhället. Likt förbannat händer sådant här, säger Engelke.”

  Vad gör ni för fel?
  Det kan jag tala om:
  Ni utgår från att rasfrämlingar fungerar och resonerar som civiliserade människor – men de gör de inte! De folkslag som nu importeras till Sverige i hundratusental har inte gjort annat än att skapa kaos och förödelse i mer än tusen år. De kommer inte att ändra sitt beteende bara för att de kommer till ett nytt land. Att förstöra och ödelägga är allt de kan och de kommer att fortsätt antingen tills vi slänger ut dem eller tills dess att Sverige är så raserat att de själva inte längre vill bo här och drar vidare till ett nytt lyckorike.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +24 (av 24 röster)
 • Finns det inga skyddsombud på brandkåren längre som kan stoppa det livsfarliga arbetet med att försöka skapa ordning i aphängnena?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +18 (av 18 röster)
 • Erik i Biskopsgården says:

  Brandmännen borde nöja sig att vattenbomba från helikopter i områden där inte brandmännens säkerhet kan garanteras.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +12 (av 12 röster)
 • Påläst says:

  Åk inte till sådana områden så slipper ni bli berikade i tjänsten. Eller fyll tankarna med bensin nästa gång. Det stora felet gjordes när juden tilläts komma hit på 1700-talet (tror jag).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +12 (av 12 röster)
 • evert says:

  Kan inte brandmännen få eldkastare så dom kan grilla skäggbarnen. Då kan brandmännen grilla lite korv på brinnande skäggbarn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +6 (av 6 röster)
 • Nordseegermane says:

  I krig skall man skjuta för att träffa.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +11 (av 11 röster)
 • Konstantin says:

  Om de så smällde av kvartersbomber i riket så jagade svenska vänsterfolk och liberaler samt humanister i alla de former efter nationalister, högsta prioritet i alla lägen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +3 (av 5 röster)
 • Mygga på Migrationsverket says:

  Fladdrande byxben… Här ljuger brandmännen som en häst travar.

  Man kan inte lita på någon längre,

  88

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +4 (av 6 röster)
 • Mygga på Migrationsverket says:

  -Hej, är det 112?
  -Ja
  -Satans judesvin, det brinner i rosengård.
  -Och?
  -Ska ni inte dit och släcka?
  -Nja, vi har annat viktigare för oss, vi spelar tetris just nu.
  -88

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +4 (av 6 röster)
 • Hallonben says:

  Brandväsendet får väl utrusta sina bilar i stil med Mad Max.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +6 (av 6 röster)
 • Harald Bafast says:

  Låt apmutanterna släcka själva. Vill de ha sin ”ort” ifred så ska de fan inte ha tillgång till fördelar som t.ex brandkår eller ambulans heller.

  Undra hur lång tid det skulle ta innan det var precis lika ödelagt som i ökenhålorna de flydde från. Jävla parasiter

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +7 (av 7 röster)
 • Julia says:

  Vad har vi för regering egentligen de tycks inte bry sig det minsta om hur invandrarna beter sig att den svenska skolan förstörs av deras närvaro.
  Hur länge tänker det svenska folket acceptera att deras land förstörs tack vare fullkomliga nollor som inte fattar ett enda dugg av det som är deras ansvar. De kan inte ta något ansvar duger inte till det helt enkelt. Nu förefaller det dessutom som Löfvén ljugit, vilket inte skulle förvåna mig av honom ska vi inte vänta ett enda dugg!

  Bilar brinner, stenar kastas på folk och bussar, dessutom förekommer massor som media döljer så gott de kan. Att sedan journalister är avskydda är inte konstigt de får söka förklaringen till detta genom att syna sitt eget beteende man kan inte sitta på två stolar samtidigt!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +8 (av 8 röster)
 • Christopher Pedersen says:

  Fast saken är den att alla brandmän i Malmö vet mycket väl om vad som kan ske när det blir utryckning i vissa områden, vad som diskuteras i de gemensamma utrymmena och vad som sägs framför journalister är inte samma sak. Det talas om ”problemområden” när media lyssnar. I bastun muttrar man istället fram svärord om de ”jävla babbarna”. Ledningen slår sig för bröstet med hur många invandrare de lyckats kvotera in- även sådana som deltagit i gruppvåldtäkter. Privat undrar många vad som händer men man vet att sitta still i båten för att behålla jobbet man ändå älskar. Jag vet eftersom jag har jobbat som brandman i Malmö och således även deltagit på utryckningar i Rosengård. Jag har varit med när invandrare man försöker hjälpa spottar mot en och öser hat över ens kollegor. Jag har varit där när stenregn och raketer farit mot en för att man vågade vara på ”fel” plats. En ”svenne” i ”fel område”, trots att man var där för att hjälpa dem. Jag delade upp mina privata tankar och arbetet. Det gjorde de andra i mitt arbetslag med. Det är en del av yrkesstoltheten. Man intalar sig att man är där för att hjälpa. Men det är man inte. Man är där för att man måste. För att yrket kräver det. I de svenska områdena var man en hjälte. Man var där för att hjälpa. I invandrarområdena var man ovälkommen. Man var där för att man måste. För de som arbetat där länge var det något som tycktes ha satt sig i ryggmärgen. Skulle man till t.ex vissa gator i Rosengård såg man hur kollegorna bet ihop. De visste att riskerna i arbetat på plats i högre grad kom från invandrarnas beteenden än från bränder eller olyckor. Som uppvuxen i Malmö var det såklart väntat även för min del. Men att se det på plats och känna den hotfulla atmosfären… det var onekligen något annat. Jag förstår Kjel som skrev på sin blogg om sin lycka över att få flytta till sim hemstad och jobba som brandman där. Jag förstår honom men avundas honom samtidigt den känslan. Jag hade gärna jobbat som brandman igen. Jag älskade att hjälpa folk. Men att jobba som brandman i Malmö igen? Nej. Inte en chans.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +4 (av 6 röster)
 • Spjutet says:

  Fladdrande byxben.Wel do a priority here,and take the shit down.Everything is under control.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +1 (av 1 röst)
 • Hur dum i huvudet får man vara den här Engelke, vad det nu är för ett namn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +1 (av 1 röst)
 • Norskpojk says:

  Det er ikke politiets jobb lenger å få slutt på dette problemet. I en sund stat ville militæret fått ordre om å sikre området og gjøre det trykt igjen!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Italy says:

  En gång brann det i en tre våningshus mitt på dagen, på första o andra våningen bodde somalier och araber, på tredje våningen bodde svenskar. Vet ni vilka som överlevde? Svenskarna, o vet ni vrf..jo för att de va på jobbet

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *