Bil körde in i folkmassa i Melbourne – minst tre döda

UTRIKES. Minst tre personer har dött och 20 personer har skadats efter att en bil körde rakt genom en gågata i centrala Melbournei Australien.

Det var strax innan klockan två under fredagseftermiddagen, lokal tid, som en bil körde genom gågatan Bourke Street i centrala Melbourne i Australien. Minst tre personer ska ha avlidit, varav ett var ett litet barn, och 20 personer ska ha skadats. Även bland offren ska det röra sig om flera barn.

Enligt en tidigare polisanställd i Melbourne ska hon ha hjälpt en kvinna vars barnvagn bliv påkörd och att barnvagnen släpades efter bilen en stund.

Polisen i Melbourne har bekräftat att de lyckades gripa föraren, som är en 26-årig man, efter att de skjutit honom.

— Jag kan även bekräfta att vi tror att det här är kopplat till en tidigare knivskärning i de södra delarna av staden, säger polisens talesperson Stuart Bateson.

Den 26-årige mannen är tidigare känd av polisen och det ska finnas en historia av våld i hans familj. Polisen konstaterar också att attacken var avsiktlig men att det inte rör sig om en terrorhandling.

Källa:
Minst tre döda då bil körde in i folkmassa i Melbourne

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments