Big brother-deltagare kastas ut för att hon uttrycker en åsikt

TV. Den afrikanskättade deltagaren uttryckte att hon hatade judar, fick omedelbart lämna tävlingen. 

Expressen rapporterar om att Big brother-deltagaren Isabel Pereira fick omedelbart lämna tävlingen då hon i en konversation uttryckte att hon ”hatar judar”.

TV 4 säger att:

Det råder nolltolerans mot den här typen av uttryck. En varning gick även ut till hela huset och underströk allvaret i detta, säger Joel Bendrik, exekutiv producent för programmet, i ett uttalande.

Judiska centralrådets ordförande Aron Verständig är nöjd med beslutet från TV 4. Får Verständig som han vill så får endast personer som är välvilligt inställda till det judiska folket vara med i TV.

– Jag tror att när en person i ett så pass stort tv-program som Big Brother, som dessutom väldigt många unga tittar på, så kan det leda till att legitimera antisemitism. Jag ser väldigt allvarligt på det här, säger han.

Verständig prisar dock TV4:s snabba agerande efter Pereiras antisemitiska uttalande.

– Det handlar om att agera kraftigt och väldigt snabbt. Det kan nog tjäna som ett exempel för andra som ställs inför liknande situationer.

Källa:
Isabel Pereira kastas ut från Big brother 2020

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
FredrikaHaraldCaesar-AureliusWäringPeter Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Peter
Medlem

Det är för djävligt, och dessutom lagstridigt, att vi inte längre får uttrycka kritiska åsikter -åsikter som även kan ha det goda med sig att göra var och en av oss bättre!

Är det bra att människor går och gömmer på sina åsikter… är det inte bättre att de fritt får uttryckas och därmed komma fram, och kan behandlas på rätt sätt genom att de kritiserade kan bättra sina vägar? (Ingen rök utan eld!)

Harald
Medlem

Hade hon gruppknullat med dom andra deltagarna hade hon hyllats och haft en karriär framför sig i den judiska porrindustrin. Girl power så kallat.

Wäring
Medlem

Judarnas vapen mot oss vänder sig emot dem. Bra!

Caesar-Aurelius
Medlem

Expressen rapporterar om att flygbolaget SAS omedelbart fick lämna Arlanda då SAS i en reklamfilm uttryckte att de ”hatar skandinaver”.

Arlanda säger att:

Det råder nolltolerans mot den här typen av uttryck. En varning gick även ut till alla flygbolag som underströk allvaret i detta, säger Joel Bendrik, exekutiv flygplatschef, i ett uttalande.

Harald
Medlem

SAS applåderas av makten. Judiska makten. Och dom har flera judar i sin egen styrelse. Och reklamfilmen gjordes av en jude. Dom har lyckats såra oss igen. Dom jävlarna. Bojkotta SAS. Medan det inte klassas som antisemitism och leder till fängelse. #KonkursNu

Harald
Medlem

Förbannade förtryck. Aaron Verständig är fiende till alla världens folk. Jag hoppas alla alltid kommer ihåg det. Den judiska makten måste bytas ut. I Sverige borde svenskar bestämma. Inte främmande ”minoriteter” . Det finns dubbelt så många judar som svenskar i världen. Den judiska makten utövar ett majoritetsförtryck av svenskarna. När ska ondskans makt stoppas?

Fredrika
Medlem

De noakianska lagarna som håller på att smygas in i västvärlden med USA som föregångsland och som förbereds med bland annat de nya definitionerna av antisemitism ( som förbjuder kritik av judar och deras egendom och förbjuder bojkott av israeliska varor, än så länge bara av myndigheter och kommuner men som när de upphandlar tjänster från privata sektorn måste kolla om företagen stlder bojkott av Israel och då röknas de fetbort) …dessa noakianska lagar anger att mord på en jude ska straffas med döden (halshuggning). Lagarna har inget stöd i Torah utan ör talmudiska lagar. Men enligt Talmud räknas inte… Läs mer »

Peter
Medlem

Är det inte så, att vi redan lever i en diktatur eller möjligen ”demokratur”!