Bibliotekspersonal i Helsingborg tvingas att ständigt bära larm

INRIKES. Allt fler kommunanställda i Helsingborg tvingas bära personlarm, och för stadens bibliotekarier är skyddsåtgärden numer obligatorisk när man vistas ute i lokalerna.

Många kommunanställda i Helsingborg tvingas gå runt med personlarm på sig när de arbetar. Sammanlagt ska det idag finnas 378 aktiva larm inom kommunens alla olika verksamheter.

På biblioteken i staden har det gått så långt att det numer är obligatoriskt för personalen att ha ett larm på sig när man är ute i lokalerna.

— Det är ett sätt att garantera trygghet och säkerhet både hos våra medarbetare men också bland våra besökare, säger Catharina Isberg som är bibliotekschef i Helsingborgs stad.

Isberg medger vidare att det är på grund av hur samhället ser ut idag som man tvingas ta till denna åtgärd.

Bibliotekarien Maria Johansson-Näslund berättar att larmet används ganska ofta, både för att tillkalla kollegor men också för att anropa ordningsvakter. Hon säger vidare att man ”någon gång i veckan” behöver kalla på ordningsvakter. Hon påstår dock att detta inte ska göra att hon känner sig otrygg, men uppger att hon ständigt är ”vaksam”.

Källa:
Personlarm allt vanligare bland bibliotekspersonal

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Karl AKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl
Medlem

Vad gör rasfrämlingarna på våra bibliotek? Är de ens läskunniga?

Karl-Путин A
Medlem

Även landets kommunhus börjar likna bunkrar allt mer. Ordningsvakt i foajén är obligatoriskt numera. Skulle man prata med någon tjänsteman förr så frågade man bara i receptionen var vederbörande satt och sen var det bara att knalla dit. Idag finns det särskilda små besöksceller med skottsäkra glas, flyktdörr och lås som aktiveras automatiskt om tjänstemannen använt flyktdörren. Så här ser det ut på våra sjukhus också i högberikade områden.