Bevisningen mot den mordmisstänkte 35-åringen har stärkts

BROTT. Obduktionsrapporten är klar och det är nu bekräftat att man har hittat DNA från den mordmisstänkte 35-åringen som kan knytas till Lisa Holms kropp. Åklagaren har nu begärt förlängd åtalstid fram till och med i slutet av september.

Den fullständiga obduktionsrapporten är klar och bevisningen mot den mordmisstänkte 35-åringen har stärkts ytterligare. Nu är det bekräftat att man har hittat DNA från 35-åringen som kan knytas till Lisa Holms kropp. Bland annat har man funnit blodspår från mannen.

— Den styrker vad vi redan trodde oss veta. Därmed är bevisläget ännu bättre, berättar åklagare Lars-Göran Wennerholm.

Wennerholm vill inte gå in på några fler detaljer kring vad som framkommer i obduktionsrapporten eller vart man har funnit 35-åringens DNA, det på grund av utredningstekniska skäl.

Wennerholm har begärt förlängd åtalstid och en ny häktningsförhandling sker förmodligen under tisdagen. Wennerholm har begärt att 35-åringen ska omhäktas fram till den 22 september och förhoppningen är att förundersökningen ska vara klar tills dess.

Källa:
Åtal dröjer i Lisa Holm-fallet

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • bavaria says:

  fortsatt show om Lisa(som aldrig fanns-finns)
  lisa lyckades bara få till ett YouTube konto 14 dagar innan försvinnandet.
  De flesta i hennes ålder har FB+ många andra

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: -10 (av 22 röster)
  • Bonnier's Lejda Mördare says:

   Den mest logiska kopplingen till varför detta fått så mycket tid i viss media, verkar än så länge vara vissa NATO-övningar på svensk mark. Undrar bara hur mycket 10+ år av fortsatt media-förvirring, kring fallet om Palme, användes för att täcka över många globala, samt interna händelser.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: -7 (av 13 röster)
  • Realistisk Person says:

   Hon hade Instagram.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +6 (av 6 röster)
  • LOL – jag har inget FB, alltså finns jag inte. Lägg av nu, det heter ”Corgito, ergo sum” – ”jag tänker, alltså är jag”.

   Eftersom du bavaria inte tänker, så finns du inte. Du är ett självgenererande spamvirus.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +10 (av 10 röster)
  • Timpan says:

   Lisa med stort L, Är Du Blåst i skallen?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +2 (av 2 röster)
  • På Lisas "tillhörigheter"... says:

   …och inte kroppen, som SvT påstod i den artikel som Nordfront hänvisade som källa.

   Enligt Aftonbladet:
   http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article21311832.ab
   Dna på Lisas tillhörigheter

   ”Och i veckan fick de en viktig pusselbit från Nationellt Forensiskt Center, tidigare SKL – blod från den misstänkte har hittats på Lisa Holms tillhörigheter.

   Det, menar åklagaren, binder 35-åringen vid brottet.

   – Jag har begärt förlängd åtalstid till den 22 september, och då räknar jag med att väcka åtal mot honom.

   Polisen har fick i måndags också obduktionsprotokollet och vet nu hur Lisa Holm dog.

   – Det är självklart en viktig del i utredningen att veta hur hon dog, säger Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott i Skövde.

   Han vill dock inte kommentera dödsorsaken.

   – Vi vill först tala med den misstänktes advokat, och efter omhäktningen kommer vi hålla ett förhör med honom, och där delge vad vi fått veta.
   GW Persson inte övertygad

   Polisprofessor Leif GW Persson låter sig dock inte övertygas av de nya uppgifterna från åklagaren.

   – Dna kan vara väldigt svårtolkat, säger han.

   – Jag känner fortfarande samma oro. Dna kan vara väldigt svårtolkat. Enligt åklagaren har man säkrat blod på offrets tillhörigheter, men vad visar det? Att den misstänkte har befattat sig med de här tillhörigheterna, ja, men det är inte ett så kallat konklusivt bevis som binder den här personen till gärningen. Jag har sett rättegångar som har stupat på sådant.

   – Hade man säkrat blod på hennes kropp hade jag varit mer komfortabel men det här betraktar jag inte som ett konklusivt bevis. Den misstänkte är hantverkare, han kan ha massa småsår på händerna, det brukar hantverkare ha.”

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +2 (av 2 röster)
   • Dags att häva yppandeförbudet says:

    ”Inför omhäktningsförhandlingen mot 35-åringen som misstänks för mordet på 17-åriga Lisa Holm – nu går advokat Inger Rönnbäck till ett verbalt generalangrepp mot polis och åklagare.

    – Jag har en oro över att man i inledningsskedet inte har agerat tillräckligt professionellt, säger hon till GT – och tillägger:

    – Jag är rädd att man har släppt viktiga spår. I så fall kan det här bli ouppklarat.”
    http://unvis.it/www.expressen.se/gt/oro-infor-haktningen-i-lisa-holm-fallet/
    ”I värsta fall kan det bli så. Det här har gått till på något annat sätt än vi vet. Det kommer att visa sig när allt lyfts fram i dagern med allt större tydlighet.”

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +1 (av 1 röst)
    • Vem i hela världen ska man tro på says:

     ”Enligt åklagaren har den misstänkte under förhandlingen delvis lämnat förklaringar till hur hans blod hamnat på Lisa Holms tillhörigheter.
     – Men jag går inte in på några detaljer, säger Lars-Göran Wennerholm.
     Vidare understryker han att de DNA-spår som binder 35-åringen finns på hennes tillhörigheter, INTE HENNES KROPP.
     – Det är en missuppfattning.”

     by Pia Svensson GP 9:21 AM
     http://live.gp.se/Event/Haktningsforhandling_268_Lisa_Holm-mordet

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: +1 (av 1 röst)
   • Sveriges arbeten till Sveriges medborgare says:

    GW Person vill nog inte se att det är arbetaren Nerijus som är mördaren, då spricker bilden av att det är bra med arbetskraftinvandring och är gott att vi låter baltländernas regeringar få arbeten till sitt folk på svenska arbetares inkl. Lisa Holms bekostnad.

    I sionistiska Aftonblaskan har en skrivit om personutredningen av Nerijus, utan att fatta att eftersom han nekar att mördat Lisa även är kapabel att neka till allt annat och därför framstår som en hederlig Litauson.

    Så eftersom han nekar till mordet, varför skulle han inte också neka till porrintresse, pillerknapring (lugnande)och amfetaminpreparat conserta/ritalin eller amfetamin, som dessutom kan ha gjort att han gör arbetet på Säteriet extra effektivt.

    Han kan va en cannabisrökare som får rejäla humörsvängningar när han inte röker, han kan ha börjat med kokain eller andra droger, kanske redan när han va 14 år och flyttade hemifrån och bodde hos sin mormor, säkert lättare att börja knarka eftersom han bodde hos en äldre ev. knarkomedveten.

    Men dolt och döljer det för sin mamma och lever därför ett dubbelliv.

    Gw Person om någon vet ju att bara för att man är fläckfri, betyder ju inte det att man egentligen är fläckfri, skillnaden är bara att en del blir dömda och andra blir aldrig dömda.

    Dessutom finns det många som begått och begår grova brott i lagens mening, som inte blivit dömda och betraktas fläckfria, medan de som begått mildare brott blivit dömda, faller i den kategori som inte är fläckfria.

    Så det är nog inte många människor i Sverige som är fläckfria egentligen, vilka har inte smugglat sprit, cigg eller droger, kört cykel, moped eller bil rattfull, kört för fort, sålt eller köpt droger, stulit, hotat, slagits, haft vapen, åkt mot rött osv, hade de bara upptäckts så hade de inte kallats fläckfria.

    Att han inte upptäcks tidigare för något är kanske just för att han kanske ända sen barnsben har byggt upp en manipulativ personlighet för att klara av livet, han betraktar sig va den perfekta sonen hans mamma anser att han är och hon vägrar nu inse vad han egentligen har för andra personlighetsdrag och han vägrar erkänna den sidan hos sig själv för omgivningen.

    Kanske blev han misshandlad av sina föräldrar eller sin mormor som barn och visste att visar man dåliga sidor så blir det stryk?

    Då blir det naturliga att skapa två personligheter, en duktig och trevlig som endast föräldrarna är stolta över och den andra personligheten består av de verkliga känslorna som förtryckts och som Lisa Holm fick möta?

    Kanske även kvinnan han har en 14-årig tonårsdotter med, fick möta den personligheten han hållit borta från sin mor?

    Såg han Lisas far lämna av henne kärleksfullt tidigare helger och han påmindes om sin egen tonårsdotter han inte har kontakt med?

    Och det rev upp sorg? Förträngda minnen om enligt hans mamma förbjudet agerande?

    Slog Nerijus sin dotter och dotterns mamma?

    Varför vill inte dottern eller dotterns mamma ha kontakt med Nerijus?

    Eller är det Nerijus som inte vill träffa dom?

    Är han rädd att de ska dra upp minnen från hur han varit och som han inte vill att hans nuvarande fru eller mamma ska veta?

    Påminde kvinnan han har en dotter med, om Lisa?

    Va hon otrogen? Slog honom? Våldtog han henne eller dottern?

    Nerijus va bara 21 år när deras dotter föddes, kan den kvinnan varit blond och runt 15-18 år?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Patriot says:

  Nu får du ändå ge dig börjar bli pinsamt med överdrivna konspirationsteorier. Finns flertalet instagramvideor från när hon var vid liv.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +15 (av 15 röster)
 • Arne Strand says:

  Om vi hade haft ett nationalsocialistiskt norden hade brott som dessa aldrig skett!

  Länge leve nationalsocialismen!

  Arne Strand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +20 (av 20 röster)
  • Sveriges arbeten till Sveriges medborgare! says:

   Jo det hade kunnat hänt även i ett nationalsocialistiskt styrt Sverige.

   Ehuru risken att det händer skulle förebyggts, till skillnad från nu när sionistisk våldsromantiserande massmedia där vita skadar vita påverkar människor och i kombination med potenshöjande droger, alkohol och psykofarmaka som kan ge aggressivitet som biverkning och i synnerhet med alkohol även i mindre mängd.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +1 (av 1 röst)
 • Timpan says:

  Alldeles Rätt Arne! Förr Tvekade Du inför Nationalsocialism, men Nu….Nu är Det Andra Bullar

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +5 (av 5 röster)
 • Sveriges arbeten till Sveriges medborgare! says:

  ”Det bör gå att få statistik från Staten hur många tusen arbeten de givit andra länders folk än de svenska, och hur mycket staten tjänade på det.”

  Statens länstrafik har anställt negrer för städning.

  Men jag syftade på antalet tusen från baltländerna som ges våra arbetsmöjligheter endast för att de kräver mindre i lön och det kostar mindre att försörja sig i baltländerna.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +1 (av 1 röst)
 • Svenskar ska ha Sveriges arbeten! says:

  Det ryktas ju om att Lisa Holm skulle va misshandlad i ansiktet bruten käke, styckad och att underlivet förstörts för att ta bort DNA-spår, någon arm eller ben borta, bruten nacke eller ryggrad.

  Kan det va därför det är ett sånt extremt yppandeförbud?

  Är yppandeförbudet ett sätt att se till så att svenskar fortsätter vilja anställa balter, det är ändå en miljardvinst för stora företag och även privatpersoner anställer ju balter.

  Vad jag menar är att skulle vi fått veta skicket hon hittats i skulle vi påminnas om det hela den här sommaren varje gång vi ser de privata och statliga bolagen ha anställt balter, och vi kanske skulle börja syna det fenomenet mer, VAD VINNER EGENTLIGEN SVERIGE PÅ ATT ANSTÄLLA BALTER?

  De gör inte av med lönen i Sverige.

  De tar svenskars jobbmöjligheter.

  De går inte att kommunicera helt enkelt med dom.

  De ger ökad vinst för företag och privatpersoner, men är de miljonerna och miljarderna värt det, va det värt Lisa Holms död?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Sveriges arbeten till Sveriges medborgare! says:

  ”Dna-utbyte med Polen och Litauen
  19 december 2014”

  ”Polen

  Vid sökningen mot Polen erhölls sammanlagt 46 träffar. Polen fick 12 spår-person-träffar och Sverige fick 29 stycken. Vi fick också 5 spår-spår-träffar. Av de totalt 46 träffarna har 34 träffar godkänts och redovisats till de svenska polismyndigheterna och Tullverket. 11 av träffarna var så kallade falska positiva träffar och redovisades därför inte. Falska träffar innebär att träffarna inte blir godkända vid granskning, exempelvis på grund av att de inte uppfyller kravet på en fullt överensstämmande profil.

  23 av de svenska spåren träffade mot person i Polens dna-register. Av dessa spår var ett säkrat i ett mordärende, ett i ett rånärende och ett i ett ärende som rör grov olovlig befattning av smuggelgods. Resterande 20 spår var säkrade i mängdbrottsärenden såsom stöld och inbrott.

  2 av spår-spår-träffarna godkändes och redovisades. De två svenska spåren hade säkrats i två olika ärenden som båda rörde inbrott men de träffade mot ett och samma spår i Polen.

  Litauen

  Vid sökningen mot Litauen erhölls sammanlagt 168 träffar. Litauen fick 17 spår-person-träffar och Sverige fick 149 stycken. Vi fick också 2 spår-spår-träffar. Av de totalt 168 träffarna har 144 träffar godkänts och redovisats till de svenska polismyndigheterna och Tullverket. 24 av träffar var falska positiva träffar och redovisades inte.

  130 svenska spår träffade mot person i Litauens dna-register. 92 av dessa spår var säkrade i ärenden med rubriceringar som stöld, stöld av fordon eller stöld av diesel. 23 av spåren var säkrade i inbrottsärende. Tre av spåren var säkrade i olika rånärenden och för resterande 13 spår var brottsrubriceringen brott mot frihet och frid, brott mot narkotikastrafflagen, häleri eller skadegörelse. För 4 spår saknades brottsrubricering. En av spår-spår-träffarna godkändes och redovisades. Spåret var säkrat i ett stöldärende.

  Många gamla spår ger träff i massökningarna

  Många av de svenska spåren, 86 stycken, som gav träff i Litauen var säkrade före 2012. Motsvarande siffror för Polen var 15. Men det innebär i gengäld att det finns 64 ”färska” spår från båda dessa sökningar att utreda vidare.

  I november 2014 är det ett år sedan vi i Sverige blev operativa i det europeiska Prüm dna-samarbetet. Arbetet med Prüm dna fungerar bra och Sverige söker nu dna-profiler mot fem länder. Numera söks dagligen våra svenska dna-profiler från spår och personer automatiskt mot dna-register i Finland, Nederländerna, Estland, Polen och Litauen. Länder på tur är Slovakien, i december, och Österrike, i början av nästa år.

  Christina Widén, forensiker, typning- och registergruppen, SKL”

  ”Prümrådsbeslutet är ett fördrag inom EU om fördjupat gränsöverskridande samarbete, särskilt för bekämpning av terrorism, gränsöverskridande brottslighet och olaglig migration. Samarbetet sker genom automatiskt utbyte av dna-profiler, fingeravtryck och uppgifter från fordonsregistret. Syftet är att genom automatiska sökningar i varandras register öka möjligheten till träffar och därigenom klara upp fler brott.”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *