Beväpnade studenter ska stoppa våldtäkter

USA. Den amerikanska vapenorganisationen NRA och flera politiker vill dela ut vapen till studenter för att stoppa de vågor av våldtäkter som sker runt om på landets universitet och colleges. 

NRA-rights

En tröja till stöd för NRA.

Med tanke på de ökade fallen av våldtäkter på universitet och colleges runt om i USA vill nu den amerikanska vapenlobbyn att studenter ska få bära vapen. Man hoppas att det ska avskräcka personer från att våldta. Politiker från tio delstater vill att förslaget ska bli verklighet och en av initiativtagarna är en kvinna som säger att hon inte tror att så många män skulle våga att ge sig på beväpnade kvinnor.

— Om de här små sexiga collegebrudarna var beväpnade, så tror jag inte så många män skulle våga ge sig på dem, säger den kvinnliga politikern om förslaget.

Minst var fjärde kvinna i USA utsätts för våldtäkt och andra sexuella övergrepp. Vapenorganisationen NRA (National Rifle Association) vill stoppa våldtäktsepidemin genom att dela ut vapen till bland annat kvinnliga studenter. I delstaten Nevada väntas förslaget röstas igenom av den republikanska majoriteten.

Efter skolskjutningen i Newtown 2012 då 28 personer mördades, varav de flesta var barn, ville NRA beväpna landets lärare för att hindra fler skolskjutningar. NRA använde sig av formuleringen ”det enda som stoppar en ond människa med vapen är en god människa med vapen”. Det förslaget har dock inte blivit verklighet.

Källa:
Vapen till studenter ska stoppa våldtäkter

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments