Besviken åklagare efter Göteborgsdomen: ”Vi är inte direkt överraskade”

GÖTEBORGSRÄTTEGÅNGEN. Efter det stora nederlaget för åklagare Jonas ”Sleepy Joe” Martinsson funderar han på att överklaga till hovrätten. Men han är inte överraskad över den friande domen.

Jonas ”Sleepy Joe” Martinsson. Foto: Nordfront.

Nordfront har idag kunnat rapportera om att inte en enda person kunde dömas för hets mot folkgrupp efter höstens uppmärksammade åsiktsrättegång i Göteborg. Åklagaren som väckte åtal, Jonas Martinsson, menade att demonstrationsdeltagare gjort sig skyldiga till brott bara genom att delta i demonstrationen, som han menade ”förde tankarna till 30- och 40-talets Tyskland”. Därmed valde han ut 16 personer som han åtalade för hets mot folkgrupp och våldsamt upplopp.

Den nedslagne Martinsson kommenterar utfallet till Expressen:

— Vi är väl inte direkt överraskade, det ligger i linje med hur vi har funderat inför åtal och under processen. Vi gör bedömningen att de gått över en gräns, men är det tillräckligt för att utgöra hets mot folkgrupp eller inte, man är ju inte överraskad på det viset att de kommit fram till den slutsatsen. Sen gör jag en annan bedömning fortfarande. Men eftersom jag väckte åtal så hade jag förväntat mig något annat, säger han.

Trots detta har han inte bestämt sig ännu huruvida han ska överklaga eller inte.

— Inte helt slutgiltigt, men med stor sannolikhet kommer vi göra det.

Även den judiska lobbygruppen Civil Rights Defenders, som ligger bakom anmälan mot demonstrationsdeltagarna, är besvikna:

— Vi är besvikna över att domstolen tolkar hatlagstiftningen snävt. Vi menar att domstolen borde ha gjort en bredare tolkning och bedömt att de olika handlingar som NMR utförde under demonstrationen utgjorde hets mot folkgrupp och därmed är olagliga, säger John Stauffer, så kallad chefsjurist på Civil Rights Defenders.

Nu kräver judisk makt-förespråkaren att åklagare Martinsson överklagar.

— NMR:s aktiviteter sker på bekostnad av andras mänskliga rättigheter, de skrämmer såväl organisationer som individer till tystnad. Det är allvarliga konsekvenser och därför är det viktigt att rättsväsendet slår fast att deras handlingar är olagliga, säger John Stauffer.

Göteborgsdomen diskuterades tidigare idag i en extrainsatt Nordisk Radio-sändning med Nordisk Radio-chefen Fredrik Vejdeland, Nordiska motståndsrörelsens presstalesman Pär Öberg och Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist.

Källor:
Fem nazister döms – efter upploppet
Nazister frias från anklagelser om hets mot folkgrupp

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
5 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Rokviken
Rokviken
8 månader sedan

”…de skrämmer såväl organisationer som individer till tystnad”. Vilket de gör – Civil Rights Defenders.

Ethny
Ethny
8 månader sedan
Reply to  Rokviken

Dagens ironi.

De har ingen skam i kroppen. De borde fara åt… Israel. Ifall de hatar vita så mycket som de gör och vill utrota oss och vår historia, då kan de istället bara sticka tillbaka till ”sitt” ockuperade området (IS)rahell.

Ah, juste… glömde bort (((Kalergi-planen))) där för en sekund.

Rokviken
Rokviken
8 månader sedan
Reply to  Ethny

Ett ordspråk som kanske passar in i sammanhanget.

”Den som gapar över mycket mister ofta hela stycket”.

Wäring
Wäring
8 månader sedan

Juden eller dennes talesman hänvisar till rättigheter när judarna själva är de som har skapat den rasistiska och orättvisa HMF-lagen för att kunna sätta sig över oss och ge sig själva (och sin rasimport) särskilda rättigheter. Rättvisa är enligt judar orättvisa till judars fördel. Det går inte att ha det så här. Vi måste ta makten i våra egna länder och ordna så att judarna får flytta härifrån, och givetvis också skapa strukturer som gör det omöjligt för dem att bekriga oss utifrån på olika sätt, idémässigt, ekonomiskt, kulturellt m.m. Tar man inte i judefrågan är man ingen opposition.

Klaus
Klaus
8 månader sedan

Det finns vettiga oavhängiga domare kvar i Sverige, som sig bör i demokratin. Att föra tankerna till 30- och 40-talets Tyskland är inte fel om det görs sakligt som Nordfront, helst tillbaka till den grymma Franska revolutionen, napoleonska krigen österut, Ryssland sedan 1905 och världskrig 1. I denna historia utmärkte sig Judar och frimurare inte med mänsklighet. Det är möjligtvis skälet att judar reagerar fanatiskt aggressivt på kritik. De betraktar kritik för marxism som antisemitism. Nordiska motståndsrörelsen står realistiskt i det nuvarande Sverige och ser hur de nordiska samhällen och även Västeuropa systematiskt förstörs med pervers talmudisk marxistisk politik och… Läs mer »