Besparingar tvingar Aftonbladet att lägga ned sin samhällsredaktion

SLASKMEDIA. 50 tjänster skall bort från Aftonbladet, enligt Expressen kommer därför hela Aftonbladets samhällsredaktion läggas ned.

Aftonbladet tvingas att spara 100 miljoner kronor. Därför skall 50 tjänster bort från tidningen. Detta eftersom att hela mediekoncernen Schibsted har nedåtgående annonsintäkter. Expressen har fått uppgifter om att  omstruktureringen kommer innebära att samhällsredaktionen kommer att försvinna från tidningen. Allmänredaktionen kommer därför att behöva fylla det tomrum som uppstår. När Expressen kontaktar den biträdande redaktören Eric Rosén för en kommentar väljer han inte att bemöta frågorna utan meddelar att omorganisationen kommer att förhoppningsvis vara klart i slutet av juni och kan först då ge besked.

Eric Rosén har tidigare haft hand om den vänsterinriktade nätsajten Politism som inte var populär nog och därmed fick läggas ned.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments