Bernie Sanders lanserar ny kampanjfilm: ”Stolt över att vara judisk”

USA. Inför det amerikanska presidentvalet 2016 försökte Bernie Sanders tona ned sin judiskhet. Nu lyfter han fram densamma när han återigen kandiderar för presidentposten.

Den demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders har släppt en ny kampanjfilm där han säger att han är ”väldigt stolt över att vara judisk” och att han ”ser fram emot att bli den första judiska presidenten i landets historia”.

I den 2,40 minuter långa kampanjfilmen intar Sanders en offerställning på grund av ”den växande antisemitismen” i landet, vilket man anklagar Donald Trump för.

Men antisemitism är inte fel för att det är rasistiskt utan för att det helt enkelt inte är projudiskt. Att vara rasistisk mot vita är okej enligt samma kampanjfilm. I kampanjfilmen säger en judinna bland annat att det är bra att judar byter ut den vita befolkningen samtidigt som samma kampanjfilm talar om hur viktigt det är att vara judisk.

”I Charlottesville ropade de ”judar ska inte få byta ut oss”. Att då ha en jude som bokstavligen byter ut dem skulle vara så tillfredsställande”, säger hon.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments