”Bensinupproret” ställs in – upprorsmännen fick inte tillstånd av polisen

SVERIGE. Över 200 000 människor hade anslutit sig till Bensinupproret 2.0 på Facebook och under fredagen skulle man demonstrera i flera svenska städer. Det blir dock inget uppror, eftersom polisen inte hann bli klara med tillstånden.

Det skulle bli en svensk motsvarighet av de revolutionära Gula västarna i Frankrike. På Facebook tryckte över 200 000 svenskar ”gilla” på Bensinupproret 2.0, som är en protest mot högre bränslepriser.

Under fredagen var också planen att man skulle ta på sig gula västar och protestera i Falun, Göteborg, Karlskrona, Västerås, Växjö, Malmö, Sundsvall, Örebro, Jönköping, Stockholm, Helsingborg och Östersund.

Men nu har upproret ställts in – för att polisen inte gav sitt medgivande.

— Vi fick inget tillstånd, tyvärr blev de inte klara i tid, så det blir ingenting, säger Janne Berglund, grundare till Bensinupproret 2.0 till Aftonbladet.

Nu hoppas man att polisen blir klara till nästa fredag istället.

— Vi kör nästa fredag istället, tills dess ska tillstånden vara klara. Men det är klart att det inte känns så bra just nu när man har laddat så länge för det. Det är bara att ta nya tag, säger Berglund.

Källa:
Bensinprotesterna ställs in – fick inget tillstånd

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Svaneholm 515 61
Nybörjare
Svaneholm 515 61
1 år sedan

Hehe.
Riktigt upproriska män.

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan

Hehe, som att det måste vara tillåtet då vi har det som rätt ändå. Nä, patetisk grupp om man lägger sig direkt bara sådär. Stackarn, han var ju helt laddad inför det.

”Vi ska försöka få acceptans från antivita folkmördare som begår folkmord och förtrycker vår egna befolkning.

Varför skulle regimen agera annorlunda nästa gång.

Fransmännen blir attackerade av sin regim, blir skadade, blinda och brutalt misshandlade under flera månader och vägrar att ge vika.

Svensken ger upp för att de inte fick ”tillåtelse”.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan

patetiskt, nej nu måste ni fan skriva lite goda nyheter om svenskar snart XD

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan
Reply to  Grottbjörnen

Det finns inga om inte vi skapar underlaget för sådana nyheter. De kan ju inte skriva fake news som Göteborgsposten gör. Då är det bättre att inte skriva något alls.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Det var långt ifrån Gula västarnas bensinuppor i Frankrike. Jag kollade er källa. Aftonbladet skriver ingenting om de har ställt de uppenbara följdfrågorna: ”Men man måste ju inte ha tillstånd från Polisen för att genomföra demonstrationer så varför demonstrerar ni inte för att ni upplever ett behov att göra uppror? Är det ett uppror om statsmakten måste godkänna upproret? Är ni rädda för er personliga säkerhet och därför vill ha polisens beskydd? Vilka tror ni ska störa ert uppror? Kristdemokratiska och Moderata högerextremister?” Eller vill den gransknande pressen upprätthålla bilden att det krävs tillstånd för att bensinkonsumenterna ska hålla sig… Läs mer »

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan
Reply to  Fredrika

Den svarta mannen i Aftonbladet-på-stan-klippet är lite rolig. Han tycker att folk ska köpa elbilar istället så kan bilägarna ge sig själva en high five varje gång bensinpriset går upp.

Naturligtvis förstår inte rasfrämlingen att bilelen kommer att kosta mer än dagens drivmedel när det dels är brist på el i landet och skatteintäkterna måste migreras från en konsumentprodukt till en annan.

Han är en sinnebild för varför landets IQ-nivå sjuker.

Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan

Var inte så säkra – trots tillstånd kan ni pucklas på med batonger.

André Devecseri
Nybörjare
André Devecseri
1 år sedan
Reply to  Vera

Snarast ökar tillstaand risken för det.

Per
Nybörjare
Per
1 år sedan

Dom får väl sätta sig och bräka i kör, så kanske systemet ger med sig vad det lider.