Benjamin Netanyahus son spred antisemitisk mem

ISRAEL. En av Benjamin Netanyahus söner har hamnat i blåsväder efter att ha postat en antisemitisk mem på Facebook.

Yair Netanyahu är son till Benjamin Netanyahu, Israels premiärminister och ledare för högerpartiet Likud.

Förra månaden fick Yair uppmärksamhet i media då han efter Charlottesville sa att antifascister och black lives matter-rörelsen i USA är ett större problem än ”nynazister”.

I lördags hamnade Yair åter i rampljuset efter att ha postat en mem på Facebook som anses vara antisemitisk. Memen framställer juden George Soros som en mästermanipulatör som kontrollerar rymdödlorna som i sin tur kontrollerade en frimurarjude innan hierarkin avslutas med tre israeler som Yair uppenbarligen ogillar. Karaktärerna i bilden som Yair postade har den populära ”Happy Merchant”-bilden som kropp.

Skärmdump från Facebook.

Trots att den vite nationalisten och judisk makt-kritikern David Duke twittrade positivt om bilden kände sig Yair, som tjänstgjort inom IDF:s PR-enhet, nödgad att ta bort den från Facebook efter att andra kritiserat honom för publiceringen.

Källa:
Soros and Reptilians Controlling the World: Yair Netanyahu Posts Meme Rife With anti-Semitic Themes

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments