Benjamin Netanyahu omvald i Israel

SKURKSTATEN. Netanyahu vann nattens val i Israel och ska nu bilda sin femte regering.

Den korruptionsanklagade Benjamin Netanyahu vann även 2019 års val i Israel.

Den korruptionsanklagade sittande premiärministern Benjamin Netanyahu vann valet i Israel och ska nu bilda sin femte regering.

Netanyahus främste utmanare Benny Gantz utropade sig lite tidigare på valnatten till segrare.

”Ett starkt ljus lyser på vårt Israel. Det är en historisk dag. Över en miljon människor valde idag blått och vitt,” utropade Gantz och menade att Israel hade valt samarbete och teamwork för att skapa ett Israel som skulle minska splittringen i landet.

Men när valnatten var över utropade Netanyahu sig till vinnare och fick majoritet för sin högerextremistiska koalition.

— Det här är en fantastisk seger, sade Netanyahu medan hans väljare i publiken jublade.

Lättade och i vissa fall bekymrade kommentarer säger att Israel nu på ett mer konsekvent sätt kommer att förvandlas till en rasren judisk stat. Planerna att totalt lägga Västbanken under sig kan nu också bli något av en promenadseger både politiskt och militärt.

Källa:
Bibi Netanyahu Reelected Prime Minister of Israel

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ethny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

Terroriststaten och den illegala ockupationsregimen Israel borde jämnas med marken. Så länge dessa ********* fortsätter med sitt hat och sina terrorattacker i Syrien m.fl så borde (((EU))), (((Nato))) och (((USA))) (((demokrati)))bomba Israel.

Knappast att ”Benny” vann. Snarare var han utvald lång tid före det ens var något tal om val. Det är precis hur ”demokrati” fungerar i hela Europa. Endast en teater i syfte att få folk tro att de har ett val och en möjlighet att kunna påverka. Dessa korrumperade politiker skyr inga medel och skiter fullständigt i folket i överlag.