Belgiska politiker straffade för Gyllene gryning-besök

EUROPA. Under den gångna veckan besökte parlamentsledamöter från det belgiska partiet Vlaams Belang det grekiska nationalistpartiet Gyllene gryning. Delegaterna blir nu straffade av det egna partiet.

gg_belgien

Förra veckan besökte de belgiska politikerna Filip Dewinter, Anke Van dermeersch och Jan Penris de grekiska öarna för att med egna ögon se den massiva våg av främlingar som väller in i Europa. I samband med besöket hölls även tal på ett möte med det grekiska nationalistpartiet Gyllene gryning.

De ovan nämnda politikerna är invalda för det belgiska partiet Vlaams Belang, som tidigare hette Vlaams Blok, innan det förbjöds år 2004. Vlaams Belang ingår i en krets av partier som anses vara mer radikala än exempelvis Sverigedemokraterna eller UKIP och delar i EU-parlamentet grupp med bland andra franska Front National, österrikiska FPÖ och italienska Lega Nord. Gyllene gryning är grupplösa, men ingår i det nationalistiska EU-partiet Alliance for peace and freedom tillsammans med bland andra tyska NPD och Marian Kotlebas slovakiska parti LSNS.

Besöket har därför fått Vlaams Belangs ledning att se rött. Anke Van dermeersch har uteslutits från partiledningen och fråntas nu sin plats i senaten, medan Filip Dewinter har fått en varning. Enligt den flamländska tv-kanalen VRT kommer dock dessa reprimander överklagas internt av Van dermeersch och Dewinter, som säger sig ha blivit dömda utan att själva ha fått möjlighet att uttala sig om det inträffade.

Källor:

Vlaams Belang supremos censured following Golden Dawn outing
Greek outing has grave consequences for far-right politician

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments