Belgisk coronarambo har hittats död

BELGIEN. Den belgiska soldaten som i media har kallats ”coronarambo” har efter en lång polisinsats hittats död. Belgisk polis hävdar att soldaten har begått självmord, men mannens närstående är övertygade om att polisen har skjutit honom. 

Jürgen Conings.

Den belgiska soldaten och coronakritikern Jürgen Conings har varit på rymmen från polisen sedan den 17 maj. Med sig på flykten hade han pansarvärnsrobotar, automatvapen, och en pistol. Conings var i huvudsak en stark kritiker av coronarestriktionerna, men har också beskrivits som en ”högerextremist” i judisk media.

Nu rapporteras det att elitsoldaten har hittats död. Belgisk polis har gått ut med att Conings kropp har hittats, och att man tror att han har begått självmord med ett av sina skjutvapen.

Conings familj är dock inte lika övertygade.

Det kan inte vara möjligt att 500 soldater med hundar inte har kunnat hitta honom [tidigare]. De mördade honom”, säger en familjemedlem till tidningen De Morgen.

Jag tror inte att Jürgen begick självmord. Känner du Jürgen? Vi gör det. Vilken bisarr tillfällighet att Maaseiks borgmästare just har hittat honom”.

Enligt polisens förklaring upptäcktes alltså kroppen av stadens borgmästare, Johan Tollenaere, när han var ute och cyklade i skogen.

Jag gick inte och kollade själv. Med tanke på stanken tänkte jag att det var ett genomruttet lik. Det var inte upp till mig att hitta det, men kroppen verkade ligga i närheten av där vi passerade”, förklarar borgmästaren för nyhetsbyrån Belga.

Försvarsministeriet rapporterar att en patolog är på väg till platsen. Arméns bombgrupp ska dessutom leta efter eventuella mineringar i området. Det har också framkommit att Conings sedan tidigare har funnits i en lista på ”högerextremister” som militärens underrättelsetjänst har tagit fram.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments