Bedragaren Hermann Rauschning

Dagens datum 7 augusti: Hermann Rauschning gjorde sig ett namn som en av Hitlers ”förtrogna” med god insyn i Hitlers ”planer”. Under 40 år var Rauschning primärkälla för några av de mest kända och respekterade historikerna innan han avslöjades som bluff.

hermann rauschning - Gespräche mit Hitler - Hitler Speaks - Danzig - Occult History Third Reich - Peter Crawford

Hermann Rauschning.

Hermann Rauschning påstods vara en av Hitlers förtrogna som hade ”hundratals samtal” med den tyske Führern. I Rauschnings böcker framställs Hitler som en demagogisk, cynisk och skrupellös opportunist samt nihilist som saknade idéer och principer. Rauschnings berättelser blev mycket viktiga för den allierade krigspropagandan, särskilt då han läckte Hitlers hemliga ”plan” om ett världsimperium som var tänkt att även innefatta USA. 1983 blev Rauschning emellertid avslöjad som en bedragare av en schweizisk historiker.

Hermann Rauschning föddes den 7 augusti 1887 i Thorn i Tyskland och kom sedan att bosätta sig i Fristaden Danzig där han ägde ett gods. Rauschning tillhörde de radikalkonservativa men kom att ansluta sig till NSDAP 1931. Efter nationalsocialisternas valseger i Danzig 1933  blev Rauschning vald till senatspresident för fristaden. Ett år senare blev Rauschning av med sitt ämbete och försvann. Somliga hävdar att Rauschning ”tvingades fly” medan andra menar att han i själva verket utmanövrerades från sin position och självmant lämnade Tyskland, bitter och hämndbegärlig.

9782818502853FSRauschning bodde några år i olika europeiska länder. 1939 ger han i Paris ut boken ”Hitler m’a dit” och i London samma år ”Hitler Speaks” .

Boken gavs sedan ut på en mängd olika språk; ”The Voice of Destruction” i USA, ”Gespräche mit Hitler” på tyska och ”Samtal med Hitler” på svenska. Boken, där Rauschning återger vad han själv påstår var hundratals samtal och intervjuer med Hitler åren 1932-1934, blev en bästsäljare.

I boken berättar Rauschning hur ledande nationalsocialister som Göring, Himmler och Frick erkände för honom att riksdagshusbranden i Berlin var deras egna verk (något som få historiker tror idag), att Hitler hade övertagit frimurarnas magi och riter, att Hitler betecknade samvetet som ”en judisk uppfinning” och att när han blev arg fick ”fradga runt munnen” och stampade i marken. Hitler ska även ha sagt att han vill ”utrota” andra människor. Nedan några utdrag från boken:

”Jag har hört Hitler rasa och skälla. Han bar sig åt som en ouppfostrad pojke. Han gormade med gälla och högljudda läten, stampade med foten i golvet, slog med knytnävarna på bord och väggar. Med fradga runt munnen och i hejdlöst vredesmod flåsade och stammade han något som: ‘Jag vill inte! Försvinn allihopa! Förrädare!’ Det var oroväckande att se honom. Håret tillrufsat över ansiktet, stirriga ögon. Ansiktet förvridet och illrött…”

”Why do you babble about brutality and get upset over suffering. The masses want that. They need some cruelty […] I want a violent, masterful, fearless, cruel youth.”

”We must be brutal. We must regain a clear conscience about brutality. Only then can we drive out the tenderness from our people […] Do I propose to exterminate entire nationalities? Yes, it will add up to that […] I naturally have the right to destroy millions of men of inferior races who increase like vermin.”

”Conscience is a Jewish invention”

1940 flyttade Rauschning till USA där han mottogs med öppna armar. Som en av Hitlers ”förtrogna” blev Rauschning en auktoritet och fick agera expertvittne under The Great Sedition Trial där amerikanska nationalsocialister, men också andra som var motståndare till USA:s inblandning i andra världskriget, åtalades och dömdes.

Alan Bullocks "Hitler - en studie i tyranni" är en av många böcker som använt bedragaren Rauschning som källa.

Alan Bullocks ”Hitler – en studie i tyranni” är en av många böcker som använt bedragaren Rauschning som källa.

Efter kriget blev Rauschnings berättelser viktiga i arbetet att fortsätta demonisera Hitler och nationalsocialismen för att på så sätt framställa de allierades verksamhet under kriget som berättigad. Utdrag ur Rauschnings bok lästes upp i Nürnbergrättegången och boken användes efter kriget som primärkälla av några av de mest kända och respekterade historikerna, bland andra Alan Bullock och Joachim Fest.

Det fanns även andra historiker, däribland Theodor Schieder som var anställd av den västtyska regeringen efter kriget, som redan från början var övertygade om att Rauschning inte alls var en nära vän till Hitler och att samtalen var fabricerade. Dessa vann dock liten eller ingen uppmärksamhet eftersom de allierade segermakterna betraktade Rauschnings berättelser som viktiga bevis för att Hitler startade kriget och hade planer på världsherravälde.

Rauschning förblev en auktoritativ källa och ett sanningsvittne fram till 1983 då en schweizisk historiker, Wolfgang Hänel, efter flera år av detaljerad research avslöjade Rauschning som en bluff vid ett revisionistseminarium. Hänel konstaterade att Rauschnings bok inte hade något värde ”förutom som en dokumentation över allierad krigspropaganda”. Hänel konstaterade bland annat följande:

* Rauschnings påstående om att ha träffat Hitler ”hundratals gånger” var en lögn.
* I själva verket möttes de två vid högst fyra tillfällen, och aldrig ensamma.
* Påstådda uttalanden från Hitler var helt enkelt uppfunna eller plagierade från många olika källor, däribland skrifter från Ernst Jünger eller Friedrich Nietzsche.
* Ett skildring av en galen Hitler som på natten hörde röster och med krampaktiga skrik pekade i skräck mot ett tomt hörn medan han skrek ”Där, där i hörnet!” är plagierat från en novell av den franske författaren Guy de Maupassant.

Vidare intervjuade Hänel Rauschnings judiske förläggare i Frankrike, Imre Révész, som gav ut originalutgåvan ”Hitler m’a dit”. Révész erkände för Hänel att Rauschnings främsta skäl till att skriva boken var att han fick 125 000 francs i förskott. Reves medgav även att de båda hade pratat igenom vilka personlighetsdrag som skulle lyftas fram och att han själv förstod att Rauschnings berättelser var fabricerade.

Andra historiker tvingades ge med sig. Hugh Trevor-Roper, som tidigare uppgett Rauschning som primärkälla, reviderade sin syn på Rauschning, och Ian Kershaw skröt om att han aldrig hade citerat Rauschning i sina böcker. Både Der Speiegel och Der Zeit ratade Rauschning som källa.

Idag är det få medier som refererar till Rauschning. Undantag är exempelvis juden Peter Hjörne som i Göteborgsposten hänvisar till Rauschning i samband med en artikel om Kristallnatten och författaren Staffan Skott som i den judiska tidningen Dagens Nyheter åberopar Rauschning i artikeln ”Vad Adolf Hitler lärde av Josef Stalin”. Rauschnings olika Hitler-citat lever dock fortfarande ett eget liv och kommer fram lite här och var – bland annat på internet och i filmer. I filmen ”Hitler: The Rise of Evil” säger exempelvis Hitler fnysande att samvetet är ”en judisk uppfinning” precis som Rauschning påstår att han skulle ha sagt till honom. Filmen har visats i svenska skolor i utbildningssyfte.

Hermann Rauschning blev 1942 amerikansk medborgare och var därefter bosatt i USA i resten av sitt liv. Han skrev flera böcker om sin tid i det nationalsocialistiska Tyskland och av dessa blev ”Samtal med Hitler” och ”Nihilismens revolution” storsäljare som översattes till många språk. Rauschning avled 1982, ett år innan han avslöjades som bedragare.

Rekommenderade artiklar:
Swiss Historian Exposes Anti-Hitler Rauschning Memoir as Fraudulent
Rauschning’s Phony ‘Conversations With Hitler’: An Update

Artikeln publicerades ursprungligen 2014-08-07.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

34 Kommentarer till "Bedragaren Hermann Rauschning"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Flockdjuret
Gäst
Nybörjare
Flockdjuret

Klockren DD — sanningen kom ifatt lögnaren.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Rauschning’s mytomani är ett utmärkt exempel på de omfattande propagandalögner som spridits om Adolf. Andra lögnare som fått utrymme är Walter Langer och Otto Strasser.

Hanna
Gäst
Nybörjare
Hanna

men 6 miljoooooooner då, ooooooh vey vey, det är det mest bevisade händelsen någonsin men det får inte ens diskuteras eftersom en 12 åring skulle börja skratta.

Johan Björnsson
Gäst
Nybörjare
Hanna
Gäst
Nybörjare
Hanna

Juden tror absolut inte på någon yttrandefrihet, de är barnen av satan, precis som Jesus sa att de var.

Hanna
Gäst
Nybörjare
Hanna

Han menade det givetvis bokstavligen, att deras gud lucifer har barn står faktiskt i skapelseberättelsen.

Scandi
Gäst
Nybörjare
Scandi

Måste tacka Nordfront redaktion. Lär mig något nytt om judarna varje dag. Och då anser jag mig veta en hel del om judarna och deras systematiska bedrägerier.

Här är när och var föjjintelselögnerna startade, sent 70-tal i Skokie, Illinois. Chicago är ett judiskt maffiacenter i Amerika. Judar tjänade multum med pengar under förbudstiden. Chicago ligger i Illinois.

The Origins of Holocaustianity started by Jewish extremists

http://m.youtube.com/watch?v=GBDVaM3baTc

Detta är en typisk judisk false flag op. En jude spelar Hitler och judar hjälper honom.

Frank Collin (Jewish, Nazi)

http://m.youtube.com/watch?v=FW3jsTAnUFg

Scandi
Gäst
Nybörjare
Scandi
 The Skokie Illinois Nazi -One Of Judaism’s Bigger Hoaxes The year was 1977, and most people never heard of the Holocaust. All they knew was that we fought a war against evil Nazis, but the Holocaust never made it to the silver screen till the late 1970’s. The early blockbusters, such as ‘Judgment at Nuremberg’, forgot to mention the gas chambers. The Holocaust ”genre” needed a push. So, ”Frank Collins” (real name Joseph Cohen) helped light the Holocaust fuse, attempting to hold a Nazi parade in Skokie Illinois which was home to a large population of ‘Holocaust Survivors” From April… Läs mer »
Scandi
Gäst
Nybörjare
Scandi

The Pritzker family is one of the wealthiest families in the United States, being near the top of Forbes magazine’s “America’s Richest Families” list since the magazine began it in 1982.

The Pritzker family and its members are mostly of Ashkenazi Jewish descent.[1]

http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Pritzker_family

Jewish Americans for Obama

http://m.youtube.com/watch?v=m96chUuvoe0

Kindertotenlieder
Gäst
Nybörjare
Kindertotenlieder

”Den Tyska Bartolomeinatten” av Otto Strasser är också
en av alla dessa smädesskrifter.
Albert Speers memoarer tycker jag annars ger
en balanserad bild.
Nordfronts historiska artiklar är värda all uppmuntran
och stöd i arbetet för just en
”Levande Historia”.

Burre
Gäst
Nybörjare
Burre

Hermann Rauschnings böcker vimlar av faktafel, små och stora. Konstigheter som skulle ha varit totalt omöjliga om Rauschning verkligen hade varit den centralt placerade nationalsocialist som han påstod sig ha varit. Böckerna verkar att vara popagandastycken som har satts ihop av den hatfyllde Rauschning med stöd av några okunniga ”demokratiska” och i vanligt skitsnack skickliga skribenter.

Neptunups
Gäst
Nybörjare
Neptunups
Mer och mer talar för att Judarna även tillsatte Hitler vid makten. – Judarna startade WW2 och styrde striderna på alla fronter. – Judarna gav Hitler rätt argument och metoder för att skapa Judehat. – Hitler skaffar ett eget land till Judarna och deporterar dem och de får behålla alla sina rikedomar.(av olika anledningar fungerade det inte till 100%) -Hitler fejkar Förintelsen, men inget sker däremot får Judarna ersättning i evigheter och cart blanch att klaga på allt och göra vad de vill. – Hitlers otroliga ekonomiska mirakel, vem betalade det om inte Judarna, de såg till att ingen ting… Läs mer »
Scandi
Gäst
Nybörjare
Scandi

Jodå, jag kan tänka tanken att Hitler var judisk false flag operation.

Läs från början till slutet av chapter six.

http://jewise.wordpress.com/2013/05/30/icebreaker-by-chapter/

Form
Gäst
Nybörjare
Form

Det är något mer troligt att judarna ligger bakom, eller i alla fall understödjer, sådana konspirationsteorier du för fram för att skapa förvirring och förlöjliga dem som genomskådat ”förintelsen”. Det är svårt för seriösa revisionister att få gehör när de klumpas samman med sådana som tror att rymdödlor styr jorden eller att judarna fick Hitler att genomföra en ”förintelse” så att judarna skulle få Israel.

Angantyr
Gäst
Nybörjare
Angantyr

Det finns en betydlig mer rationell förklaring om man förstår spelteori och judiska gruppevolutionära strategier. Hur gör man för att alltid vara på den vinnande sidan? Jo, man ser till att på något sätt spela på alla hästar så man aldrig blir en fullständig förlorare även om favorithästen skulle förlora.

Form
Gäst
Nybörjare
Form

Noterar att svenska Wikipedia inte med ett ord nämner att Rauschning är en bluff. Är det någon som vet vem/vilka som skriver artiklarna i dessa ämnen?

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

förmodligen JUDAR!

bollkänsla
Gäst
Nybörjare
bollkänsla
FORM ! Vad var det för svar…………. jag och många andra tror att det ligger till så och du måste medge att det skulle förklara en hel del och en rad av de sanningar som sägs i detta forum skulle bli tydligt sanna. Att texten skulle fördömma dem som inte tror på förintelsen, vet jag inte vad du får det ifrån. Jag skriver att förintelsen INTE skedde och att Hitler initialt försökte upplåta ett land (Madagaskar) dit de skulle få ta med sina rikedomar och Tyskland står för resan. Judarnas största människo-bluff är Hitler, för vad kan Judarna tacka Hitler… Läs mer »
Hanna
Gäst
Nybörjare
Hanna

Varför råkar det alltid vara judar som framför teorin att AH var en jude?

zippo
Gäst
Nybörjare
zippo

Kan inte påminna mig att jag hört talas om Rauschning tidigare, så jag tackar för informationen.

Kanske dags för en ”Om detta må ni berätta, den sanna versionen”?

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Hugh Trevor-Roper avfärdade ju inte Rauschning helt och hållet: ”Rauschning may have yielded at times to journalistic temptations, but he had opportunities to record Hitler’s conversations and the general tenor of his record too exactly foretells Hitler’s later utterances to be dismissed as fabrication”

Bongoconny
Gäst
Nybörjare
Bongoconny

[Kommentar borttagen – off topic]

Frihet
Gäst
Nybörjare
Frihet

En enastående intressant artikel. Detta förvånar mig inte alls även om jag inte kände till detta fall. Jag tror att Voltaire har sagt att

”Historia är den lögn som de flesta kommit överens om”

Bra att Nordfront lyfter fram skojarna så att vi kan börja få en riktig historia, inte bara den berättade av de som segrade.

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav

Är det någon som har mer information om Staffan Skott?

Hallonben
Gäst
Nybörjare
Hallonben

Låter som en klassisk jude. Står ingenstans i texten att han var det men han hade ju samma tänk. men han var kanske wannabe? en riktig jigger?

Aononym
Gäst
Nybörjare
Aononym

Det kan nog stämma mycket väl!

Nore Play
Gäst
Nybörjare
Nore Play

Även Allan Bullock är en lögnare. Han skrev t ex att Hitler var ”känd av polisen” i Wien när han var tonåring. Jag kollade upp på vilket sätt Hitler var känd av polisen. Jo, genom folkbokföringen liksom alla övriga två miljoner wienare. Men inte för något brott.
Polisen hade hand om folkbokföringen.

Denna bok rekommenderas. Den mest sanna jag läst av dagens författare
Hitler: Beyond Evil and Tyranny

R. H. S. Stolfi (Author)

Magdalena Andersson
Gäst
Nybörjare

Hitler var ju helt jävla galen, det ser ni ju själva att det är samma person: https://www.youtube.com/watch?v=-oXJvBheKOg

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Adolf Hitler: Den störste européen som levde under 1900-talet.

Hermann Rauschning: En lögnare och kackerlacka, som backades upp av jude-lögnare och lögn-historiker, tills sanningen hann fatt det aset.

Sanningen brukar komma fram…till sist.

Hell seger!

Claes Lantz
Gäst
Nybörjare
Claes Lantz

Jag kommer ihåg att vi nationella i Malmö hade med Rauschning ibland vår litteratur. Vi förstod emellertid snart att boken ”Samtal med Hitler” var en anti-Hitlerbok. Men vi blev lurade från början.

Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

I Sverige har vi en Bosse Schön bl. a. påstår att Adolf Hitler myglade sig till järnkorset, att han var egentligen väldig feg. Skrev en stark protest – har nämligen en bok A H im Felde av Hans Mend som var kamrat med A H och skrevs 1931 redan. B Schön skriver av sina hatiska lögner om III Riket i dessa alster som med granna bilder fyller tidningshyllorna i s. k. vetenskaplig Historia. Ni har säkert sett dem. Boken A H im Felde är svår att översätta av unga då trycket är i s. k.
. gothisk skrift.

uppmärksam
Gäst
Nybörjare
uppmärksam

Hur fan lång tid tog och avslöja honom klart judars höll honom bakom ryggen så klart.

GBS
Gäst
Nybörjare
GBS

Tidningen som ges ut veckovis heter Die Zeit.

GBS
Gäst
Nybörjare
GBS

Die Zeit

wpDiscuz