”Batikhäxas” snyfthistoria avslöjar många sanningar

KOMMENTAR. Han kom hit som ”ankarbarn”.  Idag lever hela hans familj i Sverige. Återföreningen snabbades på tack vare en ”batikhäxas” kontakter. Detta är några av de märkligheter som framkommer i en intervju i Mariestadstidningen. Maria Larsson har läst och funderat lite kring vad som egentligen framkommer i texten.

Inger Dernroth tillsammans med en afghansk ”pojke”. Observera att pojken på bilden inte har något med pojken i berättelsen att göra. Skärmdump från Inger Dernroths Facebook.

Journalist intervjuar annan journalist. Det är Karin Eriksson som bjudit in sin före detta kollega, pensionerade Inger Dernroth och hennes skyddsling, till ett förtroligt samtal om Karins kommande bok i vilken hon beskriver ett flyktingbarns strapatsfyllda resa på väg mot Sverige.

Karin har efter sin pension engagerat sig politiskt inom Centerpartiet, och då särskilt vurmat för integrationsfrågor. I den rollen har hon bland annat agerat god man åt flyktingpojken Salim Ahmadi från Afghanistan, huvudpersonen i boken.

Inger anser att debatten är konstig just nu. Hon tycker det är viktigt att man tar reda på fakta istället för att tro på rykten. Och så levererar hon ”sanningar” för var och en att ta till sig.

Vi får inledningsvis veta hur familjen sände iväg den unge pojken med ett uppdrag: Att ordna en bättre framtid åt sig själv, sina föräldrar och de två syskonen.

Pengar till flyktingsmugglarna var det enda han hade på fickan och under den strapatsrika resan utsattes han, enligt artikeln, för omänskliga umbäranden. Här talas om sjönöd, misshandel, fängelse, barnarbete och sist men inte minst har han såklart sett sina kamrater dö.

LÄS ÄVEN: Diakonissa adopterade ”15-årig” afghan och blev gravid

När det börjar vara dags för Salim att hämta hit sin familj närmar han sig 18-årsgränsen. En passerad 18-årsgräns innebär att han inte längre har rätt att återförenas med sin familj i Sverige, såsom lagarna ser ut. Men det löser Inger rådigt genom att utnyttja kontakter inom både Röda korset och Migrationsverket.  Processen snabbas på, Salim går så att säga före i kön, och snart är föräldrar och syskon här.

Inger berättar glatt vidare om hur Salim och hans familj tidigare i år varit på ”semester” i Afghanistan. Märk väl – ett land som ansetts så farligt att människor idag flyr för sina liv och beviljas uppehållstillstånd i Sverige på löpande band.  Idag.

Vad är det vi missar här?

Vi serveras en målande beskrivning av en Salim iklädd ”västerländska” kläder, där han sitter i ett fönster och tittar ut över ett snöklätt landskap.  Han känner sig inte längre hemma i det som en gång var hans hemland, trots all värme de möts av.

Nej, Salim har nu etablerat sig i Sverige med sin familj. Han beskrivs som ambitiös och driven. Han kom till Sverige i stort sett utan utbildning och ändå lyckas han med ”konststycket” att gå ut gymnasiet. Inte med ett ord nämns hur väl de övriga i familjen lyckats etablera sig i det förlovade landet Sverige. Hans föräldrar till exempel: Hur väl har deras integration fungerat? Vad för slags utbildningar har de passerat och vad jobbar de med idag?

Det är lätt att misstänka att den skatt Salim bidrar med via sin undersköterskelön vida understiger de utgifter som svenska skattebetalare får punga ut med årligen, för att försörja den familj han så lyckosamt nog, med Ingers hjälp, hann få in i landet innan dörrarna stängdes. Förhastade slutsatser? Ja, kanske, men mest troligt inte. Inte om man ser till hur det ser ut runt om i landet just nu.

Han säger att det har varit svårt att komma in i samhället. Och här levereras ytterligare en sanning: Sverige och Afghanistan är ”kanske de mest olika länderna i världen”. Ekonomi, religion och synen på män och kvinnor. Ja, det skiljer sig åt på samtliga dessa punkter och många fler. Inger säger som det är och verkar inte bekymra sig över att vi idag lever i ett splittrat och sargat samhälle på grund av inblandning av rasfrämlingar från kulturer som inte kommer att kunna anpassa sig efter vår.

De tankar jag lämnas kvar med efter att ha läst artikeln, är att jag inser att dessa människor på fullt allvar tror på vad de säger. De är så inne i sin bubbla att de inte ens tänker på att när sunda ögon och öron ser och lyssnar, så blir tolkningen något annat.

Jag  läser en artikel som handlar om hur lättmanipulerade journalister håller varandra om ryggen, om hur ”de goda” anser sig ha rätt att handla lite som de vill, bara de får som de vill.  Jag snappar upp det indirekta förakt för vårt lands skattebetalare som sipprar ut mellan raderna. Och jag undrar stilla vad de vinner på detta.

Ja, mitt svar måste bli: De vet inte bättre.

/Maria Larsson

Läs ursprungsartikeln om Inger Dernroths nya bok ”Salims dramatiska flykt” HÄR.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

43 Kommentarer till "”Batikhäxas” snyfthistoria avslöjar många sanningar"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Gustaf
Gäst
Nybörjare
Gustaf

Svenska journalizter är helt fruktansvärda, de förtjänar ett öde värre än det mesta. Ljugande babianapor är de allihopa, speciellt de kvinnliga. Jag känner många svenskar – det kokar alltmer i leden – inte mot invandrarna utan mot förrädarsvenskarna. Personligen ser jag mycket hellre att 1000 svenska journalizter dör än 1000 muslimer, egentligen önskar jag alla människor gott men tvingas jag att välja mellan att tusen muslimer eller 1000 svenska journalizter skall få leva så vill jag de tusen muslimerna skall få leva – de är i alla fall solidariska med sina egna.

död åt förrädarna!
Gäst
Nybörjare
död åt förrädarna!

muslimer är nyttiga idioter de fanns muslimer i SS det är juden som förstört många muslimers hemländer dom borde vara på våran sida mot sionism men istället kommer dom hit o tar våran gästvänlighet för givet våldtar små barn mördar o säljer knark.Men förstår poängen en FÖRRÄDARE är värre än en FIENDE!

nils
Gäst
Nybörjare
nils

Inger Dernroth är av naturliga skäl nöjd ( om inte annat syns det på bilden) med sin situation som batikhäxa. Vad dom är ute efter har vi läst massor av gånger här. Skattebetalarna betalar som vanligt……….

TYr
Gäst
Nybörjare
TYr

Snusktanter UT tillsammans med packet.

Röjsa
Gäst
Nybörjare
Röjsa

Helst i bodybag!

v333er
Gäst
Nybörjare
v333er

Afghaner har inget i Europa att göra eller i Amerika-Australien osv. De är enbart ekonomiska migranter vilket klart visar när de åker hem på SEMESTER så fort bankkontot är fixat med bidragspengarna som trillar in.
Tyskland har redan börjat skicka dem tillbaks så även Australien. Afghanistans inrikesminister har sagt att det är tryggt att återvända för dem.
Läs om en ensamkommande(de kommer alltid i grupper) bluffare som lagt ut mysiga bilder på sociala medier bla vid en pool i Medelhavet
https://acidmuncher.wordpress.com/2015/10/21/the-refugee-children-of-sweden/
comment image

nils
Gäst
Nybörjare
nils

Vira in den jäveln i taggtråd och släng honom i polen

Röjsa
Gäst
Nybörjare
Röjsa

Och galga honom rektalt.

Fridfull_kraft
Gäst
Nybörjare
Fridfull_kraft

VARFÖR kan inte kärringen med det henna-färgade håret på bilden ovan fatta detta?! VAD SKALL man göra för att få henne att fatta? HUR skall man få in det i huvudet på henne???

Eller journalisterna på tidningarna? VARFÖR vill de inte fatta?! DE MÅSTE konfronteras på ett sätt så att fakta kan BANKAS in i huvudet på dem.

Fridfull_kraft
Gäst
Nybörjare
Fridfull_kraft

Hela hennes sosseattityd, sosseflin, sossehållning, och sossebrillor, borde kriminaliseras!

Ttv333eo
Gäst
Nybörjare
Ttv333eo

läs om lyxmigranten från Afghanistan som myser vid polen i Medelhavet som han la ut på nätet…..
https://acidmuncher.wordpress.com/2015/10/21/the-refugee-children-of-sweden/

comment image

Röjsa
Gäst
Nybörjare
Röjsa

Dessa afghanska baaaaarn – på vilket sätt kommer de att bidra konstruktivt till vårt land?

Ingarasister
Gäst
Nybörjare
Ingarasister

Barn och ungdomarhär i Sverige har rätt till att gå i skola samt utbildning. Det innebär att ”dess afganska barn” har i många fall exakt samma läroplan jag själv har. Jag går en internationell linje som rankas som en av dom svåraste. Jag har en afgansk tjej i min klass som kommer komma otroligt långt i livet. Var det något mer du ville ha svar på? Gilla läget

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Hon kan gå långt på hemmaplan, hon kan gilla läget och stanna i Afghanistan.
Följ med henne hem vet ja!

Ingarasister
Gäst
Nybörjare
Ingarasister

På vilket sätt ska hon gilla läget med att hennes hem har förstörts. Att hon inte har någon familj, Om ditt hem tog ifrån dig, om du förlorade allt du hade. Kom ihåg vem som plockade upp dig. Karma will bite you in the ASS om du inte slutar att endast bry dig om dig själv och dina vidriga åsikter

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Kan hon visst det, och bygga sig ett nytt hem.
Finns säkra delar av Afghanistan och du kan lita på att jag inte ”flydde” runt halva jordklotet i händelse av krig i Sverige, dessutom räknar jag inte med att någon ska plocka upp mig.
Ingen har någon skyldighet att hjälpa varken mig eller dig, ingen!

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

”Barnen” ska väck och batikhäxorna med dem!

Fridfull_kraft
Gäst
Nybörjare
Fridfull_kraft

Ja, batikhäxorna bidrar inte med något gott. Spelar ingen roll om de är av nordiskt ursprung. De skall landsförvisas, till Afrika och Mellanöstern, beroende på var de har visat sig ha sina sexuella fadäser.

Oscar Dirlewanger
Gäst
Nybörjare
Oscar Dirlewanger

Så Otroligt äcklig bild. Båda 2 borde slängas ur vårt land illa kvickt!

CNC
Gäst
Nybörjare
CNC

Jag är för återförening, i deras hemländer! Batikhäxan kan dom få med sig.

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

Fy fan vika äckliga människor

Peter H. Norrland
Gäst
Nybörjare

Jag hoppas innerligt att Inger kommer leva länge nog för att få känna av sitt straff för det folkförräderi hon så kallhjärtat och gladeligen sysslar med!

Fy faan för dig (((Inger Dernroth)))!

Norrland
Gäst
Nybörjare
Norrland

nu får dom fan ge sej ut ur Sverige för helvete ni är inte. Välkomna här och ta kärring jävlen med dej

Allan
Gäst
Nybörjare

Men svartimporten bor inte hos den antivita häxan, det ville hon tydligen inte. Hennes importskit det skulle andra lida för. Karma will be a bitch, you (uttalas som jew) bitch. Din svartimport kommer äta upp dig när ditt antivita (((system))) kollapsat.

fastloaded
Gäst
Nybörjare
fastloaded

Det var mig en äcklig kärring!

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

På semester i Afghanistan va det ja.
Hur motiverar man det tro?
Å han känner sig inte hemma i sitt eget land längre?
Det gör inte jag heller, pga sådana som honom!

Tobias B
Gäst
Nybörjare
Tobias B

Om man kan åka på semester dit man ”flytt” ifrån ska man hem direkt. Inget snack om saken. Inte ens en diskution on den saken, ut bara ut! Att dom aldrig ska ha en chans att ens fantisera om att bo här borde vara självklart. Jag skulle också njuta något enormt om dessa batikhäxor och/samt journalister fick vad dom förtjänar. Speciella anstalter för landsförrädare ska vi ha i framtiden. Där vill jag jobba som fångvakt;)

belyst
Gäst
Nybörjare
belyst

Och hur blev detta till en flykt undan krig? ”Vi får inledningsvis veta hur familjen sände iväg den unge pojken med ett uppdrag: Att ordna en bättre framtid åt sig själv, sina föräldrar och de två syskonen.”

Pierre
Gäst
Nybörjare
Pierre

Inger Bängrot, en indoktrinerad komplett idiot.

Inför känsloblockerarflödder på känslosprängda gamla avdankade nuckor som äckliga Inger. J*vla dökött.

Hippie Kittens
Gäst
Nybörjare
Hippie Kittens

Hagelgevär. Spontant det man tänker på.

Sturesson
Gäst
Nybörjare
Sturesson

I en tankeföreställning var alla är lika mycket värda finns det inga motsägelser här. Vi är och har det bättre än afghaner, så naturligtvis är det synd om dem och bra de kommer hit.

Men för en annan, normalt tänkande svensk, blir detta jävligt vidrigt. Ja äckligt!!!

Rolf
Gäst
Nybörjare
Rolf

Tja , sådär 35 000 skattefritt får en apajävelfamilj i månaden enl.socialkontoren ! Då är dom 2 vuxna + 2 barn !

OnTheRocks
Gäst
Nybörjare
OnTheRocks

Just den där förbannade semestern i gamla hemlandet stör mig något överjävligt.

Vad fan flyr dessa mämniskor ifrån när de så fort de fått PUT åker tillbaka på skattebetalarnas bekostnad. Vad fan innebär det i kostnader?

Sverige är ett jävla idiotland. Fy fan!

Hankee
Gäst
Nybörjare
Hankee

Äckligt, det enda sättet dessa desperata ”kvinnor” någonsin kommer få något i sig.
Ingen man med någon form av kvalité vill ens ta i dem med tång.

Hjort
Gäst
Nybörjare
Hjort
Det är ett vanligt förekommande missförstånd att flyktingar är OK så länge de arbetar eller studerar. Men det äger inte sin riktighet, eftersom dom ju då tar en arbetsplats/studieplats av oss andra som hör hemma här. Så oavsett om dom arbetar eller inte bör dom värdigt repatrieras till sina egna länder där dom själva bygger upp sina liv tillsammans med sina landsmän. Med värdigt menar jag att dom skall förflyttas till dessa länder på ett sätt som inte skadar dom och så att dom behandlas som folk. Det skall gå att besöka deras länder och man bör ha vänskapsband mellan… Läs mer »
Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind

Endast genom fasthet och disciplin samt viljan att bruka våld om så behövs för att uppnå målet, kan repatriering komma tillstånd.

Beträffande den obestridliga legaliteten och nödvändigheten att utvisa personer som inte hör till de Nordiska eller eller Europeiska nationerna :
https://www.cambridge.org/core/journals/proceedings-of-the-american-society-of-international-law-at-its-annual-meeting-1907/article/expulsion-of-aliens/8664F4A70024D619ACBE8A4729506860

Sigge
Gäst
Nybörjare
Sigge

Äckliga batikhäxor har inget i vårt land att göra dom kan åka till blatteland och få vad dom vill ha.

peckerwood
Gäst
Nybörjare
peckerwood
ja ja tydligvis krig i disse landene han måtte reise igjennom for å komme til sverige.men når ragnarock står for døren så trur jeg disse svina stikker fort fra sverige/norden: Här följer en lista med de platser Salim besökte under sin flykt. På några ställen stannade han i flera månader. 1. Ghazni, 2. Kandahar, 3. Bandar Abbas, 4. Esfahan, 5. Teheran, 6. Urumia, 7. Van, 8. Istanbul, 9. Izmir, 10. Mytilene, 11. Athen, 12. Thessaloniki, 13. Skoplje, 14. Bosnien, 15. Serbien, 16. Belgrad, 17. Zagreb, 18. Ungern, 19. Österrike, 20. Athen, 21. Patra, 22. Bari, 23, Patra, 24. Venezia, 25.… Läs mer »
medborgare
Gäst
Nybörjare
medborgare

skicka tillbaka till det första landet.

Röjsa
Gäst
Nybörjare
Röjsa
Spjutet
Gäst
Nybörjare
Spjutet

Och hur gick det för dom glömda egna barnen.Där föräldrarna tappade fästet och inte kunde vara några förebilder.Släpp inte, då hugger asen, Ta var på det lilla,annars går det åt hlvete.

Fridfull_kraft
Gäst
Nybörjare
Fridfull_kraft

Trots att dessa migranter inte ens är klassificerade som flyktingar, så fortsätter nu Göteborgs-Posten med sin ÄCKLIGA VIDRIGA förljugna propaganda. De lyfter fram fler och fler artiklar som ”tycker synd om” och argumenterar för att ALLA skall få stanna. Och polischefen och regionpolischefen i Västra Götaland, som är politiskt tillsatta, gör nu uttalanden på förstasidorna att de tycker asylpolitiken är ”hemsk” och att alla borde få stanna! Landsförrädare! Folkförrädare. De verkar för att driva ner Sverige i KAOS!

Kaj
Gäst
Nybörjare
Kaj

Den kärringen skulle man träffat på , så skulle hon fått en ”vända” som heter duga !!

wpDiscuz