Bataljer med polisen när vänstern hyllade gamla kommunister i Berlin

TYSKLAND. Vänstern samlades igår i Berlin för att hylla de gamla judiska kommunisterna Rosa Luxemburg och Karl Liebknecht. Demonstrationen slutade i en batalj mellan kommunister och polisen. 

En vänsterpöbel samlades i Berlin för att hylla de gamla judiska kommunistledarna, Rosa Luxemburg och Karl Liebknecht. De båda judarna var ledande i försöket att förvandla Tyskland till en kommunistisk sovjetrepublik på 1910-talet.

Kommunistledarna mördades 1919 av tyska nationalister, och nu på deras dödsdag har tyska kommunister gett sig ut på gatorna för att demonstrera. Demonstrationståget gick mot Friedrichsfelde-kyrkogård där kommunistledarna ligger begravda, med sig hade man flaggor med hammaren och skäran på.

Polisen ingrep mot demonstrationen, med hänvisning till de rådande coronarestriktionerna. Några kommunister har i efterhand klagat på att polisen använt pepparsprej mot demonstranter som varit våldsamma. Berlinpolisen gick i efterhand ut med att man gripit en del personer på platsen.

Foton: Twitter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments