Båt med asylsökare kapsejsade på vägen till Sverige – invandrare ligger i koma

MASSINVANDRING. En båt med fyra invandrare som försökte ta sig till Sverige illegalt från Danmark kapsejsade och nu ligger en av invandrarna i koma.

Räddningstjänsten kallades till vattnet mellan öarna Saltholm och Pepparholm efter att en båt med fyra asylsökare hade kapsejsat. Invandrarna försökte ta sig illegalt till Sverige från Danmark.

Två av dem lyckades självmant ta sig i land på Saltholm men de övriga fick räddas ur vattnet. Enligt uppgifter ligger en av asylsökarna i koma och den andre ska vara allvarligt skadad.

Sedan den fjärde januari då gränsen mellan Sverige och Danmark stängdes för asylsökande utan id-handlingar har det förekommit drygt fyrtio kända fall där asylsökande försökt gå genom motorvägstunneln och över Öresundsbron till Sverige.

I april varnade även den danska rederiföreningen för att människor försöker ta sig in i Sverige genom att gömma sig under lastbilar på färjor och över Öresundsbron.

Källa:
Asylsökande försökte ta sig i båt från Danmark till Sverige – hamnade i koma

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments