Barn bakom sexattacker i Umeå

UMEÅ. Fem sexattacker på Ersboda varav minst ett våldtäktsförsök har nu fått sin förklaring. Ett barn under 15 år, som av SVT beskrivits som ”man”, har erkänt gärningarna.

Den våg av sexattacker som skett på Ersboda i Umeå sedan i maj ser ut att ha fått sitt avslut, efter att ett barn under 15 år gripits av Polisen.

Barnet ska ha erkänt att han legat bakom de överfall som åklagare bedömt som fyra sexuella ofredanden och ett våldtäktsförsök, men som enligt de anmälande kvinnorna handlade om minst två våldtäktsförsök.

Tillvägagångssättet och de signalement som brottsoffren uppgett har varit likartat i samtliga fall:

— Gärningarna hade överensstämmande tillvägagångssätt och målsägandena kunde lämna signalement på gärningsmannen. Polisens omfattande utredningsinsatser har lett fram till att en pojke under 15 år har erkänt samtliga brott, skriver Polisen på sin hemsida.

Att det rör sig om ett litet barn har förvånat många, eftersom SVT tidigare rapporterat att han av utseendet att döma är en vuxen man:

”Kvinna larmade om en man på Ersboda som ofredade henne”, skrev SVT i en rubrik om sexöverfallen.

Kanske ligger förklaringen i att många manliga individer i Nya Sverige som påstås vara barn ser ut som män i 25-35 års åldern. Men det kan även bero på att SVT medvetet mot bättre vetande satt i system att beskriva sexualbrottsliga barn som ”män”, när det passar regeringens politiska agenda.

Tack vare sin låga ålder kommer barnet att helt slippa rättsliga påföljder. Istället är planen från makthavarnas sida att en så kallad ”soc-tant” ska tala honom tillrätta.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LarsKarl ADen-Kristne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

Var det ett barn till en invandrare?

Karl-Путин A
Medlem

Nej,det var ett ensamkommande barn; Mohammed 9 år (verklig ålder 37 år).

Lars
Medlem

Djur har inga ”barn”- de har avkomma…