”Bara” fem fall av sexuellt ofredande på Luleå hamnfestival

LULEÅ. Förra veckan anordnades gratisfestivalen Luleå hamnfestival i Luleå och nu sammanfattar polisen händelsen genom att bland annat konstatera att 900 ”#tafsaine”-armband delats ut och att fem fall av sexuellt ofredande anmälts.

En lyckad festival med "bara" fem anmälda ofredanden, enligt Polisen.

En lyckad festival med ”bara” fem anmälda ofredanden, enligt Polisen.

”En lugn festivalhelg med glad stämning”, så beskriver polisen Luleå hamnfestival som hölls 13 – 16 juli. Polisen menar också att det varit en ”markant minskning” av fylleri bland ungdomar jämfört med förra året.

I sammanfattningen informerar också polisen om att man i en kampanj ”arbetat aktivt” för att undvika sexuella ofredanden. Bland annat ska man ha delat ut 900 ”#tafsainte”-armband, vilket också gett polisen en ”chans för dialog med och mellan ungdomar om sexuella ofredanden”. Armbanden har dessutom kompletteras med en öppen chatt på sociala medier.

Efter att ha räknat upp hur många personer som omhändertagits och avvisats från platsen för fylleri och hur mycket mindre detta var än förra året avslutar man med ett torrt konstaterande:

Under helgen har 5 anmälningar om sexuellt ofredanden inkommit.

Källa:
Sammanfattning från Luleå hamnfestival 2016

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments