Banderolluppsättning i Skellefteå

En banderoll sattes upp över en vältrafikerad bro i centrala Skellefteå. Banderollen fick dock endast sitta uppe ett kort tag då poliskonstaplar – mest troligt från polisens insatsstyrka – anlände efter ca 15 minuter. Konstaplarna uppgav att det fanns en anmälan om hets mot folkgrupp och banderollen skulle beslagtas.

De närvarande aktivisterna ifrågasatte givetvis detta och frågade vilken folkgrupp budskapet hetsade emot. – ”Det vet väl inte jag”, var svaret från en av konstaplarna som snabbt skar ned banderollen och avlägsnade sig från platsen utan att ens bry sig om att identifiera eventuellt misstänkta för det påstådda brottet.

Aktivisterna ringde givetvis upp vakthavande i Skellefteå och frågade om det fanns en anmälan gällande banderollen och fick besked att så var inte fallet. Händelsen kan läggas till de allt fler incidenter där den svenska poliskåren kväser den fria opinionsbildningen i landet.

IMG_8196IMG_8216IMG_8223

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar