Bamse visar vägen? NEJ TACK

För ett tag sedan stod det att läsa på Sydsvenskans kultursida att den välkända serietidningen BAMSE nu introducerar och normaliserar homosexualitet samt homoadoptioner. ”Bamse visar vägen” heter artikeln och är skriven av Andreas Ekström. Och nu är tiden inne för Lille Skutts bögbror att skriva under adoptionspapprena.

I artikeln gör Ekström sig lite lustig över Bamses heltäckande socialpolitik men konstaterar trots det hur bra och givande det är för barn att få ta del av annat än ”traditionella familjeskildringar och kärleksbeskrivningar”. I slutet avrundar han med att gratulera bögkaninparet Happ och Sixten med lovorden, ”Ni blir fina pappor!”

Många av oss har under årens lopp reagerat över hur ”korrekt” BAMSE faktiskt är i sin eviga ”rättvisekamp”. För knappast är det en slump att Bamses ena dotter, Brumma, har en utvecklingstörning eller att hans andra dotter är vild och inte flickig. Hans son Brum tycker mest om att måla och hans andra son Teddy är en feg och lite töntig bokmal. Eller att svartsvansade ekorrar är lika mycket värda och bra kompisar som de rödsvansade ekorrarna. Kommer ni förresten ihåg Bamse och Kalle Svartskalle? Den stackars lille svarta igelkotten som blev utmobbad av de ljusa igelkottarna.


Denna specialutgåva framställdes tillsammans med Bamses grundare Rune Andreasson och statens invandrarverk! Moralkakorna haglar bokstavligen i serien och Bamse är dessutom uttalad antirasist.

I Bamse nr 13 2007 stod det att läsa om Lille Skutts bror Happ som flyttade ihop med sin pojkvän Sixten. Och nu ska alltså dessa två bögkaniner adoptera en liten föräldralös kaninflicka.

Jag kan inte låta bli att reagera över en så extremt politiskt styrd tidning med en inriktning på barn mellan 2-9 år. Vill vi att våra barn ska få sina värderingar påverkade av författarna i BAMSE? Vill vi verkligen att Bamse ska ”visa vägen”? Att någon aktivt söker neutralisera saker som rasliga skillnader och normalisera homosexualitet tyder på en degenerering av naturliga förhållningssätt samt grundvärden.

Jag skräder inte orden. Jag anser det vara skadligt för barn att i så här tidig ålder läsa om homoadoptioner. Ska jag vara helt ärlig så fyller det ingen som helst funktion. Det är information som barn i den här åldern inte kan hantera. Syftet är istället den dolda agendan som man på detta sätt, genom en tecknad serie, lyckas etablera i barnets undermedvetna. Om barn i låg ålder utsätts för vissa saker kommer han/hon lättare acceptera detta i vuxen ålder.

Jag tycker det här är ett lysande exempel på hur politiskt korrekta arbetar. Vi ser det överallt, i skolan, på tv, i barnkulturen och på dagis. Barn ska formas och systematiskt indoktrineras till en foglig massa. Till en massa utan någon förankring i naturliga värden. Bamse har aldrig varit någon direkt favorit bland mina barn, men nu har han i alla fall satt sin sista potatis i mitt hem. Och nej, jag tror inte att Happ och Sixten blir några bra pappor. För både barn och kaniner behöver en mamma och en pappa. Det har naturen bestämt långt innan Bamsetidningen och dess författare ens var påtänkta.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments