Badgäster fann brinnande hund i soptunna

VÅNGA. Under tisdagskvällen gjorde badgäster som kom till Vånga stenbrott i Kristianstads kommun ett makabert fynd. Det kom rök från en soptunna som visade sig innehålla en brinnande hund.

En brinnande hund hittades av chockade badgäster när de kom för att ta sig ett kvällsdopp i Vånga stenbrott i Kristianstads kommun på tisdagskvällen. Det kom rök från en soptunna och när de kontrollerade vad det var som brann, upptäcktes att det var en hund.

Polisen vill nu komma i kontakt med personer som vet mer om händelsen.

— Vi kan inte utesluta att man på något vis plågat djuret. Man vet ju inte heller om hunden är stulen, eller vad det rör sig om, om det kan vara någon form av begravning, ett val att kremera sin hund. Men det är uppenbart att det är en hund som brunnit, kommenterade Mikael Persson, inre befäl vid Kristianstadspolisen.

Ärendet är av polisen rubricerat som djurplågeri.

Kristianstad har av tidningen Fria Tider lyfts fram som en allt otryggare stad med bland annat bombningar, kidnappningar och rån under den senaste tiden. Åtta lokala profiler har nyligen gått ut i media och krävt en rad åtgärder för att göra staden tryggare, annars hotar de med att starta ett nytt parti.

Källor:
Badgästernas otäcka fynd – en brinnande hund
Brinnande hund upptäckt i stenbrott

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LingonetSlipsen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Slipsen
Medlem

Nu vet jag ju inte exakt vad som har hänt och varför(även om jag har mina aningar om var gärningsmännen kommer ifrån)men alla som plågar djur ska enligt mig användas som försökspatienter när man testar olika mediciner och experiment för första gången. Även pedofiler ska användas som testobjekt i olika för sunda människor goda syften.

Lingonet
Medlem

Hanni, haru hunni brunni hunn