Aylan Kurdis far bland de åtalade för vållandet av sonens död?

MASSINVANDRINGEN. Europa skuldbelades förra året för Aylan Kurdis död. Nu åtalas två människosmugglare i Turkiet för vållande till pojkens död, men även fadern är misstänkt för brott kopplat till sonens död.

Abdullah Aylan Kurdi

Far och son: Abdullah och Aylan Kurdi.

I september förra året dog Aylan Kurdi, hans femårig bror och deras mamma när de smugglades över Medelhavet till Europa. Aylan Kurdi blev en världsnyhet då media valde att utnyttja hans död och bilder på den unga pojkens döda kropp för att skapa sympati för massinvandringspolitiken.

Aylan Kurdis far, Abdullah Kurdi, befann sig i samma båt som familjen men överlevde till skillnad från de andra familjemedlemmarna olyckan. I samband med att två män, människosmugglarna Muwafaka Alabash och Asem Alfrhad, åtalas i Turkiet för vållande till Aylan Kurdis död så är även Abdullah Kurdi i sin frånvaro misstänkt för brott kopplat till familjens död.

Exakt vilken brottsrubricering fadern är misstänkt för är oklart, men klart är i alla fall att något inte står rätt till med den man som i media lyfts fram som en sörjande far och använts i systemets propaganda för öppna gränser.

Nyhetsinslag där en konservativ och invandringskritisk jude förklarar bakgrunden till händelsen:

Källa:
Two alleged people smugglers on trial over Aylan Kurdi’s death

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments