Avpixlat och Granskning Sverige portas från bokmässan

YTTRANDEFRIHET. Bokmässan ska ha ”lärt sig en läxa” från fjolårets karusell kring Nya tiders medverkan i evenemanget – trots detta portas nu både Granskning Sverige och Avpixlat från årets bokmässa i Göteborg.

I mars kunde Nordfront rapportera att det är klart att tidningen Nya tider kommer att få ställa ut även under årets upplaga av bokmässan i Göteborg. Detta efter att de klarat av en ”granskning” från en grupp ”experter på högerextremism”.

Vi har efter all uppståndelse grundligt gjort vår läxa och kommit fram till att vi inte kan utesluta någon utställare på grund av deras åsikter, kommenterade då Bokmässans vd Maria Källsson.

Trots detta visar det sig nu att varken den SD-kopplade sionisttidningen Avpixlat eller medborgarjournalisterna från Granskning Sverige är välkomna på årets upplaga av bokmässan i Göteborg.

— Man gör en individuell bedömning utifrån varje utställare som kommer in och efter de här genomlysningarna och också genom att se över helheten på mässan – man måste se till både helheten men också den individuella utställaren – så har vi kommit fram till den bedömningen och den skiljer sig åt i de här tre fallen, säger Maria Källson till Sveriges Radio.

Tidigare släppte Granskning Sveriges Fabian Fjälling en video där han uttrycker en önskan om att få ställa ut på Bokmässan, samt ringer till Bokmässans bokningsavdelning.

Källa:
Avpixlat och Granskning Sverige portas från Bokmässan

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments