Avestabo ville skicka hem somalier – åtalas för åsiktsbrott

INRIKES. En 56-årig man från Avesta åtalas för åsiktsbrott efter att ha skrivit att alla somalier borde deporterats.

Nu åtalas en 56-årig man från Avesta för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”, efter att ha reagerat på en artikel om en våldtäkt mot en 13-åring där gärningsmannen ska ha varit somalier. Enligt stämningsansökan har mannen skrivit följande:

Skicka ut varenda jävla somalier… alla… män kvinnor å barn… ut med dom… alla.

Åklagare Johan Knies menar att mannen ”uttalat sig nedsättande om somalier med syftning på hudfärg och nationellt ursprung”. Mannen erkänner i förhör att det är han som skrivit kommentaren:

— Jag blir arg och förbannad när jag läser om våldsbrott som utförs av invandrare och att de inte får tillräckliga straff. Man blir rörd och nästan gråter.

När Fria Tider, som uppmärksammat åtalet, ringer upp Knies för att be honom utveckla sitt resonemang svarar han följande:

— Ska jag argumentera mot dig eller vad menar du? Det här är ju något jag påstår i domstol, sedan får vi väl se vad domstolen säger.

Man frågar även om det är olagligt att vilja deportera vissa invandrargrupper:

— Man får naturligtvis ha åsikter om att… Men att säga att alla ska skickas hem. Hur menar man då egentligen? Då undrar jag hur pass saklig en sådan debatt är.

På frågan om det inte ska ses som ett inlägg i den politiska debatten svarar den politiskt korrekte åklagaren så här:

— Om det är en politisk debatt. Men här använder han ju svordomar och… Nej, jag tycker att det här är över gränsen men vi får väl se hur en domstol ställer sig till det.

Rättegången kommer genomföras i Falu tingsrätt.

Källa:
Man åtalas för att han vill ”skicka ut alla somalier”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Caesar-AureliusKarl-Путин A_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Så nu är det alltså en statligt påtvingad åsikt att vi måste välkomna somalier. Detta underbara och uppskattade folk som under vad som tycks vara hela deras historia alltid legat i krig med varandra… Tills de insåg att de kunde söka asyl uppe i Sverige, flytta hit, slå sig ner i kommunalt boende här och föra krig mot oss.

Jag håller med mannen – dessa kreatur måste skickas hem! Sverige ska inte bli ett nytt Somalia!

Karl-Путин A
Medlem

Skickas hem låter inte särskilt klimatsmart. Problemet kan lösas här utan att miljön belastas med CO2, vilket i förlängningen innebär att värdefull natur någonstans på planeten skövlas.

Caesar-Aurelius
Medlem

”Mannen erkänner i förhör att det är han som skrivit kommentaren”

Och precis där slutade jag att bry mig. Jag har aldrig tyckt om dumma människor.

Finns det någon som kan skriva här att han eller hon har tjänat på att erkänna något överhuvudtaget??!

Det spelar ingen roll hur mycket bevis de jävlarna än har, vittnen, film, ljudupptagning, ja om så själve Jesus skulle återuppstå och vittna – så har jag inte gjort det!

Karl-Путин A
Medlem

Stämmer! Erkänn ingenting. Det finns tusentals förklaringar till hur nätkommentarer kan ha uppkommit. Det är upp till snutsvinen att lägga fram bevisen.

Lägg istället energin på att etablera kontakt med en advokat som kan träda in i samma ögonblick som (((grisarna))) knackar på dörren.

Karl-Путин A
Medlem

Har man ändå råkat erkänna något så är det det som sägs i rättegången som gäller. Man kan skylla på att man blev misshandlad under förhören.