Även Motpol stängs ner av Nordea

ÅSIKTSFÖRTRYCK. Motpol är nu den senaste i raden av systemkritiska aktörer som drabbas av den svenskfientliga banken Nordeas attack mot demokratin.

Tidigare denna vecka skrev Nordfront om att Nordisk Ungdom meddelade att de, precis som Nordiska motståndsrörelsen, fått sina bankkonton på Nordea nedstängda. Nu framkommer det att även den oppositionella tankesmedjan Motpol fått sina konton stängda av Nordea, vilket förstärker intrycket att detta är en koordinerad ekonomisk attack mot alternativmedier och oppositionella grupper i Sverige.

I ett inlägg på Motpol står idag bland annat följande att läsa om det inträffade:

Häromdagen fick vi ett brev från Nordea, där det stod att både Swish och vårt bankkonto kommer upphöra. Det föregivna skälet var att Swish-numret publicerats på Nordisk Alternativhögers sida, men också att vi använt tjänsten i ”verksamhet banken anser vara oetisk eller omoralisk.” När en enskild banktjänsteman på eget bevåg gör sig av med kunder och intäkter, utan att det ens sker under tryck från den extrema vänstern, för att verksamheten anses ”omoralisk” väcker det flera frågor. […]

Motpol är inte den första invandringskritiska eller ”omoraliska” kund som Nordea vänt sig mot, det tycks vara ett led i en begynnande tendens som bör oroa varje vän av det fria samhället.

Motpol kommenterar också utvecklingen:

Ska konservativa, invandringskritiker och andra överhuvudtaget ha rätt till bankkonton? Ska vi förvänta oss att nästa steg är brev från elbolaget där människor informeras att ”det har kommit till vår kännedom att ni använder vår produkt för verksamhet som strider mot vår värdegrund och vi kommer därför stänga av er elleverans”? Idag är Swish och bankkonton en lika central del av infrastrukturen som el och vägar, och när en laglydig och respektabel verksamhet som Motpol utan grund anklagas för att vara ”omoralisk” är det oroväckande. Det är ett angrepp på demokratin och det fria samhället när banker på detta vis gör sig till godtyckliga åsiktspoliser.

Samtidigt är detta ett angrepp på de människor som uppskattar Motpol och vill kunna uppmuntra och understödja verksamheten. Banktjänstemannen ifråga omyndigförklarar genom sitt agerande dessa, diskriminerar dem på grundval av deras värderingar och förolämpar deras omdöme genom ordvalet ”oetisk”.

Avslutningsvis kan det tilläggas att Nordea är en bank som befinner sig i en kris. I sin senaste delårsrapport meddelade Nordea att de måste avskeda 6 000 medarbetare samt flytta delar av sin verksamhet till Polen för att höja sin konkurrenskraft. På grund av delårsrapporten fick två chefer på banken nyligen sparken. För några veckor sedan framkom också att Nordeas kunder är missnöjda med pensionssparandet och många svenska kunder har varit kritiska till att banken planerar att flytta sitt huvudkontor från Stockholm till Helsingfors.

Nordfront uppmanar alla svenska invandringskritiker och nationalister som fortfarande som privatpersoner är kunder hos Nordea att säga upp sina konton hos banken och meddela Nordea varför man gör det. Även om andra svenska banker inte är mycket bättre är det bra att sända en signal till Nordea att svenskfientlig verksamhet straffar sig. Då banken befinner sig i en kris är det möjligt att en kundflykt kan göra betydande skada och ha en avskräckande effekt för andra företag som planerar att ägna sig åt politisk diskriminering.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
7 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta
Lotta
2 år sedan

Bojkotta denna svenskfientliga (((bank))) !

ansch
ansch
2 år sedan

Inte så konstigt kanske att bankerna håller på såhär. Bankerna är bland det mest genomjudiska vi har i vårt samhälle. Efter att det första oppositionella kontot blev nedstängt så såg den banken och andra banker att de kan tydligen göra såhär utan repressalier, då blir det en dominoeffekt. En dominoeffekt som vi verkligen inte sett slutet av ännu. Inom en inte allt för avlägsen framtid så kommer säkerligen även elabbonemang, precis som Motpol nämnde, och andra tjänster som är livsviktiga för medlemmar av det moderna samhället att stängas av pga svepskäl. Glädjande är iaf att detta är starka tecken på… Läs mer »

имя
имя
2 år sedan

Ja de sitter nog och funderar på nästa drag. Skulle inte bli det minsta förvånad om enskilda personer inom rörelsen börjar få sina konton indragna. Övergreppsspiralen kan bara snurra åt ett håll men för varje varv av inskränkningar i våra mänskliga rättigheter kommer vi även ett steg närmare segern.

Tobias
Tobias
2 år sedan

Dessa kocher styrda fånar,man slutar då aldrig att förvåna sig!
Men jag kan bara fälla in med en brasklapp till er mina kamrater,om möjligt byt till Forex bank,dom tillhandahåller kontanter,och vad jag kunnat utläsa inte styrda av judar ännu iaf!

Mot seger kamrater

Sigfrid
Sigfrid
2 år sedan

Globalisterna börjar bli oroliga och gör därför allt för att stoppa oppositionen men deras försök är dömt att misslyckas.

Fimbultyr
Fimbultyr
2 år sedan

Vi behöver hålla modet och farten uppe! Och ABSOLUT inte förlora vår moraliska kompass!!

Vi behöver bli mer etiska och sanktifiera varje aspekt av varje relation vi har.
Vi bör granska oss själva kritiskt ur varje aspekt. Idag, imorgon, och i övermorgon!!

Blue
Blue
2 år sedan

Detta kan läsas som ett memento, kanske en falsflagg varning.

Globalisterna vet, eller befarar, att de breda folklagren mycket snart kommer att vakna upp i sådant antal och med en sådan myckenhet att upprördhet att NMR och andra nationalla rörelser över en natt plötstligt kan kan många, många miljoner på banken, i Frankrike kanske miljarder, att använda i frihetskampen.