Australiska parlamentet har bestämt: ”Inte okej att vara vit”

VANSINNE. Det australiska parlamentet har röstat ner en motion om att det är okej att vara vit.

Inte okej, enligt det australiska parlamentet.

Senaten i Australien har röstat ner en motion om att det är okej att vara vit. Motionen lades fram av Pauline Hanson som är parlamentsledamot för det populistiska partiet One Nation.

— Jag hoppas att senaten gör det rätta och erkänner att det är okej att vara vit. […] Människor har rätt att vara stolta över sin kulturella bakgrund, oavsett om de är svarta, vita eller blandade. Ifall vi inte kan enas kring detta kan jag lugnt konstatera att den antivita rasismen är väl utbredd i vårt land, sa Hanson när hon presenterade motionen.

Motionen fick bland annat stöd av afrikanskättade Lucy Gichuhi samt 26 ledamöter till, men eftersom att 31 personer röstade emot fick motionen avslag.

Australiska politiker har tidigare hamnat i blåsväder, bland annat av sina egna kollegor, för att ha tagit ställning mot folkmordet på vita sydafrikaner. Hur den antivita australiska regimen nu ska agera för att visa att det inte är okej att vara vit återstår att se.

Källa:
Australian Senate Votes Against Motion That ‘It Is Okay To Be White’

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
GrottbjörnenLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Svart på vitt (ursäkta vitsen) att folkmordet på oss vita är helig ko!

Grottbjörnen
Medlem

vad kan man förvänta sig av ett land dit england skickade vad DE upplevde som white thrash, creme de la creme fast tvärtom…