Australiensk rugbyspelare menar att ”homosexuella hamnar i helvetet” – vägrar ta avstånd trots massiv hets

UTRIKES. En av Australiens mest kända rugbyspelare sa nyligen att ”homosexuella hamnar i helvetet”. Trots en massiv mediahets har han vägrat ta avstånd från sitt uttalande.

Israel Folau.

Israel Folau, en av Australiens mest kända rugbyspelare, gjorde nyligen ett uttalande där han menar att ”homosexuella hamnar i helvetet”. Detta ledde till en massiv mediahets där han anklagades för ”homofobi”.

”Vad var Guds plan för homosexuella?? HELVETET… Såvida de inte gottgör sina synder och vänder sig till Gud”, skrev Folau på Instagram.

Trots den massiva mediahetsen har han stått fast vid vad han skrev, och hänvisar till att det är han religiösa övertygelse. Trots den kraftiga kritiken från media har han inte fått någon bestraffning för sitt uttalande av Rugby Australia.

— Jag står fast vid vad jag tror på och det är något personligt som har att göra med vem jag är. Det är något som kommer från botten av mitt hjärta. Det krockar inte med något som har med rugbyn och mina lagkamrater att göra, säger Folau till The Independent.

Källa:
Australian rugby star Folau ’stands firm’ that gay people ’will go to hell’

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
vörtisKarl AFredrikaPeterKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Så komiskt att något som genom hela världshistorien varit en självklarhet inom alla stora religioner (kristendom, islam, buddhism och hinduism) ska ses som kontroversiellt i dag. Faktum är att den vanligaste synen förr i tiden var att man ovillkorligen hamnade i helvetet om man hade gjort sig skyldig till homosexuella handlingar, även om man sökte bot efteråt. Det är först under modern tid som kyrkorna pudlat i detta avseende – först genom att hävda att sodomiter kan räddas, sedan genom att påstå att homosexualitet inte är någon synd överhuvudtaget. Lovvärt av honom att inte ge sig. Det är mer än… Läs mer »

Peter
Medlem

Ja, ”kristna”, som på grund av 1900-årigt avfall inte kan betecknas som det.

Fredrika
Medlem

”Judeokristna” som har FN som ”gud” och Satanyahu som påve.

Karl-Путин A
Medlem

Det står klart och tydligt på flera ställen i Bibeln att homosexualitet är en synd och ska straffas med döden. Ordet sodomit kommer ju av staden Sodom som jämte staden Gomorra jämnades med marken av judarnas gud Jahve för att männen där ägnade sig åt bögeri.

Det komiska i sammanhanget är att den ”fromme, rättfärdige” Lot som lyckades fly med sina två döttrar, sen hade sex med dem och avlade ett flertal barn. Detta hade dock Jahve inga negativa synpunkter på. Incest med sina egna döttrar är fortfarande tillåtet i Israel.

vörtis
Medlem

Fast för att vara helt rättvis här så gav ju Lots barn med sin dotter upphov till folket ammoniterna, som sedan blev israeliternas fiender. Inte heller hade Lot sex med sina döttrar, utan tvärtom var det döttrarna som söp honom full och sedan hade samlag med honom för att bli gravida.

Så om det är tillåtet för en far att ha samlag med sina döttrar i Israel, är jag tveksam till om det beror på sagan om Lot.

Karl-Путин A
Medlem

Att det står i bibeln att döttrarna söp sin far full för att ha samlag är bara en efterkonstruktion och undanflykt av Lot som inte vågade stå för sina handlingar. Frågan är om det ens förekom något vin i sammanhanget och vad han hade för relation till sina döttrar egentligen. Han bjöd ju ut sina döttrar till en mobb som ville ha sex med ”änglarna” som kom för att förebåda om Jahves hämnd på de två städerna. Det hade blivit årtusendets gangbang – vad är det för kvinnosyn, särskilt som det gäller ens egna döttrar? Han kanske bara såg dem… Läs mer »

vörtis
Medlem

Hehe, jo, så kan det ju också vara.

Karl
Medlem

Tvi faen för bajspackeri!

Peter
Medlem

”Mänsklig rättighet” att smeta sig med bajs! -Fy, så hemskt! -Sodomiter och en hel del andra har ingen plats i Guds Rike!