Australiensk man blåste Black Lives Matter-sympatisörer på över 100 000 dollar

UTRIKES. En populär Facebooksida med namnet ”Black Lives Matter” har avslöjats som en bluff. Sidan drevs egentligen av en australiensk man som lyckades blåsa gruppens medlemmar på över 100 000 dollar innan den stängdes ner.

Ian Mackay, en australiensk man med fackliga förtroendeuppdrag, har avslöjats med att driva den största Black Lives Matter-sidan på Facebook med nästan 700 000 medlemmar, mer än dubbelt så många medlemmar som den officiella sidan. Han ska ha lyckats blåsa gruppens medlemmar på över 100 000 dollar(drygt 800 000 kronor) innan sidan stängdes ner.

Mackay drev även den största Facebookgruppen med samma namn, den med cirka 40 000 medlemmar. Han ska också ha registrerat ett flertal BLM-kopplade webbadresser. När CNN ringer upp honom är han inte särskilt intresserad av att svara på deras frågor.

— Att köpa och sälja domännamn är en personlig hobby. Ni kommer hetsa mot mig oavsett vad jag säger, så jag tänker inte prata med er, säger Mackay till CNN.

Facebook lovar att öka övervakningen genom att tvinga administratörer till att identifiera sig i framtiden för att något liknande inte ska hända igen.

Källa:
The biggest Black Lives Matter page on Facebook is fake

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
nordboAnnaKarl A_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Bästa kuppen på länge! Han tog tillbaka lite av vad de stulit av oss.

Karl-Путин A
Medlem

Penningtvätt av det goda slaget; svarta pengar blir vita :)

Anonym
Medlem
Anonym

Haha!

Anonym
Medlem
Anonym

Luktar sur fisk. Vit man snor pengar av svarta … hmm. Det är nog bara på sköj.

nordbo
Medlem

Man får väl kolla upp mer innan jag skriver något men vill ändå skriva att för att driva en sån sida med att få in en sån summa pengar så måste ändå denne ha ingett ett ANTIVITT förtroende – hoppas pengen användes tillbaks emot BLM,annars är personen i fråga nivå med en hallick.