Australien tar krafttag mot barnsexresor – vill dra in pedofilers pass

AUSTRALIEN. Som första landet i världen vill nu Australien försöka försvåra det rejält för dömda pedofiler att åka utomlands för att våldta barn genom att dra in deras pass.

Australiens parlament planerar nu som det första landet i världen att börja dra in passen för pedofiler som dömts för sexuella övergrepp mot barn. Detta för att försöka hindra dem från att istället åka utomlands och fortsätta att våldta barn, efter en lång rad uppmärksammade fall uppdagats i länder såsom Thailand och Kambodja. Bakom lagförslaget ligger senator Derryn Hinchs antipedofil-kampanjarbete.

— Detta är det hårdaste slaget mot barnsexturism någonsin. Inget land har tagit sådana definitiva grepp för att hindra dess medborgare från att begå övergrepp på barn i sårbara länder, säger Australiens justitieminister Michael Keenan, enligt The Sydney morning herald.

Om man döms för övergrepp mot barn i Australien så hamnar man på en nationell lista som för närvarande består av 20 000 namn. Är man med på denna lista så måste man meddela myndigheter ifall man tänker åka utomlands, något som många struntar i att göra.

Enligt myndigheter i Australien var det nästan 800 pedofiler från landet som reste utomlands ifjol, flertalet av dem till Sydostasien.

Källa:
Australien vill dra in pedofilernas pass – ska hindra dem från att åka på barnsexresor

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om