Auschwitzmuseet vädjar om mer bidrag

FÖRINTELSEINDUSTRIN. Ledningen för Auschwitzmuseet i Polen vädjar om bidrag efter att ha hållit stängt under två månader på grund av coronapandemin.

Auschwitzmuseet, beläget cirka 60 kilometer väster om Kraków vid staden Oświęcim i sydöstra Polen, är idag landets största turistattraktion med ungefär två miljoner besökare från hela världen varje år.

Under årets coronapandemi har museet hållit stängt i två månader, vilket har satt sina spår på kommersen.

”Vi vädjar om ekonomiskt stöd från alla som anser att det är nödvändigt att bevara historien. Budgeten för 2020 har kollapsat”, skriver museets styrelse på sin webbplats Memorial and Museum Auschwitz-Birkenau.

Museet har fått bidrag från det polska kulturdepartementet och från en stiftelse med namnet Auschwitz-Birkenau International Foundation, men det räcker bara till att utföra underhåll, inte till att skapa nya utställningar och att utbilda människor, uppger styrelsen.

På senare år har det blivit allt vanligare att svenska skolor har valt att lägga skattefinansierade anslag på att skicka elever på ”studieresor” till denna judisk makt-rörelsens heligaste plats.

Museet planerar att öppna igen senare i juni när Polen börjar lätta på restriktionerna som införts under coronavirusets smittspridning.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Man vädjar om bidrag – fler judar kanske? Aj aj aj de har ju ingen humor. Skyller tanklösheten på isoleringen

 • Harald says:

  Dom är oärliga. Tänker stjäla bidrag till verksamheten och lägga ingen ficka . Det är jag säker på. Auschwitz är det mest välbesökta turistmål i Polen och dom säljer mycket souvenirer. Det är en propagandavinstmaskin. Även ekonomiskt. Säker på det.

  När kommer den utlovade film dokumentären om Auschwitz som Nordfront lovat. ? Där får man nog se sanningen om hur stort museet har blivigt.

 • Jan Hjelm says:

  Visst kan man ge bidrag till att bevara historien. Men då ska det vara den sanna historien. Auschwitz-Birkenaus historia går inte ihop. Det har blivit ett geschäft, ett judiskt Disneyland. Om det är ett så kärt och viktigt monument för det judiska folket så kan de betala för det. Men att spendera utan garanterad vinst eller ränta verkar svårt för dem. Kanske är det så att medel-Schlomo har tröttnat på att älta historien och gått vidare, man kan åtminstone hoppas.

 • Peter says:

  Detta jäkla lögnmuseum!

 • Peter says:

  ”Vi vädjar om ekonomiskt stöd från alla som anser att det är nödvändigt att bevara historien.”

  Med andra ord… NEIN! 👎🏻

 • Child-Of-God says:

  må alla lögners tempel rasera av sin egen vikt!


 • Lämna ett svar