Åtta misstänkta illegala invandrare dog i lastbil

UTRIKES. Åtta misstänkta illegala invandrare hittades döda i en lastbil utanför en Walmart-butik i San Antonio i Texas, USA. Ytterligare tjugo påträffades svårt medtagna.

Under lördagen hittades åtta personer , varav två barn, döda i en lastbil som stod parkerad utanför en Walmart-butik i San Antonio i Texas, USA. Ytterligare tjugo personer påträffades svårt medtagna i lastbilen och även åtta personer till vars läge inte är lika allvarligt. Samtliga har förts till sjukhus för att vårdas, då de drabbats av värmeslag och uttorkning i hettan.

Enligt polischefen William McManus gjordes den makabra upptäckten efter att en anställd på Walmart ringt in ett larm efter att en av överlevarna bett om att få vatten. Man misstänker även att flera överlevande kan ha lämnat platsen till fots. Lastbilen människorna färdades i ska även ha saknat både luftkonditionering och tillgång till vatten.

Polisen i San Antonio vet inte varifrån fordonet kommer, men uppger att föraren har arresterats och kommer att åtalas. Myndigheterna kommer nu även att undersöka om det kan röra sig om ett fall av människosmuggling. San Antonio ligger bara några timmars färd från gränsen med Mexiko.

Källa:
San Antonio: Eight found dead in truck in Walmart car park

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om