Åtta av tio flickor känner sig inte längre trygga i Uppsala – invandrare ligger bakom otryggheten

SVERIGE. En undersökning från Region Uppsala visar att åtta av tio flickor känner sig otrygga när de befinner sig utomhus i Uppsala. Polisen bekräftar att det är ”invandrarkillar” som ger sig på flickorna.

En ny undersökning från Region Uppsala visar att 18,5 procent av Uppsalas unga flickor känner sig fortfarande trygga när de rör sig utomhus i Uppsala. År 2013 låg siffran på 45 procent.

Undersökningen, som besvarats av 3 900 ungdomar, visar med andra ord att otryggheten kraftigt har ökat och att endast två av tio flickor fortfarande känner sig trygga och att resterande åtta flickor är rädda för att röra sig omkring utomhus i Uppsala.

Daniel Larsson, kommissarie vid Uppsalapolisen, ger undersökningen sitt medhåll. Han har gett sina tonårsdöttrar tydliga restriktioner och sagt åt dem att inte vara på stan eller vid Resecentrum om kvällarna och han menar att det främst är ”invandrarkillar” som ger sig på flickorna.

— De är mer offensiva vid sina kontakter med flickor.

Uppsalabon Sten Widmalm säger till UNT att hans döttrar har jagats och hållits fast av unga män men att de lyckligtvis har lyckats fly.

Bland pojkar i gymnasiet har tryggheten sjunkit från 69,6 procent 51,7 procent.

För att öka tryggheten har Uppsala kommun bland annat satt in ordningsvakter som patrullerar i innerstan samt fler övervakningskameror vid Resecentrum.

Källa:
Åtta av tio tjejer otrygga i centrum

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments