Återvandringsbidraget en flopp – endast fem utbetalningar på fyra år

INRIKES. Migrationsverkets återvandringsbidrag används milt sagt sparsamt. På fyra år har bara fem beslut beviljats.

Sverige erbjuder idag bidrag för migranter som fått uppehållstillstånd i landet men som valt att återvandra. Återvandringsbidraget är dock ingen succé – på fyra år har nämligen bara fem beslut beviljats. Detta trots att många invandrare vill åka hem.

— Det är svårt att veta varför så få personer ansöker om resebidrag när man vill återvandra, men det kan bland annat ha att göra med att få personer känner till att stödet finns. Sedan behöver ju också ett antal kriterier vara uppfyllda för att ansökan ska beviljas, exempelvis ett giltigt hemlandspass och en adress i det land som personen ska flytta till, säger Linn Nilsson som är presskommunikatör vid Migrationsverkets presstjänst.

Källa:
Migrationsverkets flopp – få söker pengar för återvandring

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Karl-Путин ASverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

Jaha, finns det bara ”jättesnälla” tanter som ”jobbar” på den där satans myndigheten? Snacka om Trojansk häst!

Karl-Путин A
Medlem

Ett giltigt hemlandspass!? Allihopa slänger ju sina pass så fort de kommit in i Sverige för att kunna ljuga om ålder, hemland och hur många säkra länder de passerat på vägen till bidragsparadiset.

Det behövs mer radikala åtgärder. Man kan tex hyra några tusen hektar mark i Afrika, hägna in och släppa ner dem med fallskärm.