Åter i Eskilstuna

Lördagen den 18 september begav sig aktivister återigen till Eskilstuna för att sprida det nationalsocialistiska budskapet. Chefen för Näste 1 kände sig inte helt nöjd med förra veckans aktion, då alltför få tycktes omfamna nationalsocialismens sanning, varför det bestämdes att Eskilstuna skulle ges ännu en möjlighet.

Runt 25 stycken motståndsmän anslöt till Fristadstorget runt kl. 13, samtidigt som Miljöpartiet höll tal. Aktivisterna placerade sig mitt på torget och radade upp fanor, varefter flygblad började byta händer. Denna gång rådde inte samma pöbelmentalitet på torget, utan endast en sorglig skara av vilsna ungdomar samlades för att med nyckelknippor försöka kväsa vårt budskap, påhejade av några få äldre ”auktoriteter”. Istället valde människor som förra veckan skramlat nycklar att komma fram och diskutera med oss, vilket överlag tycktes ge dem en mer positiv bild utav oss. Miljöpartister kom underfund med att vi de facto spred ett socialistiskt budskap, samt att vi utöver detta även hade både ett och annat gemensamt i vår politiska agenda. Stämningen var gladare denna gång och diskussionerna avlöste varandra. Endast ett fåtal for med förolämpningar.

Hade aktivisterna vunnit Eskilstunas hjärta fullt ut, eller väntade någon överraskning bakom närmsta gathörn?

Då aktivisterna avslutade aktiviteten och inledde marschen ifrån torget slöt ett massivt polisuppbåd samman med de tågande aktivisterna. Från att ha varit runt åtta poliser på torget syntes nu uppskattningsvis 40-45 poliser, många i full kravallutrustning, andra med hundar.

Till en början kunde man tro att de samlats för att ansluta sig till motståndets spjutspets, att de tröttnat på att lura sig själva var morgon de gick till sitt arbete. Men så var inte fallet. Poliserna som tidigare varit trevliga och tillmötesgående, blev nu plötsligt både otrevliga och ”macho”. Om detta berodde på att det gick två beväpnade poliser per aktivist eller inte gick ej att utröna.

Efter uppsittning i bilarna följde sedvanliga trakasserier i form av PL19 och PL20A, där bilar och aktivister genomsöktes.

Dagen ses som lyckad, inte främst eftersom att aktivisterna trivs på gatan mer än någon annan stans, utan för att personer i Eskilstuna denna gång tog till sig av vårt budskap och ett frö såddes, som förhoppningsvis leder till en djupare insikt.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments