Åtalade AFA:iter skyllde brott på ”kamrater”

FINLAND. Åtalade AFA:iter skyller ifrån sig på andra och kallar sina egna för ”byfånar”.

Teemu Kukka baktalar ”kamrater” under rättegång

Den politiskt aktiva finska skribenten Tina Wiik skrev nyligen på Facebook om vad hon fått bevittna under rättegångarna mot tre AFA:iter i Finland. Det hela togs sedermera upp i en artikel på Kanssalinen Vastarinta.

I Tina Wiiks Facebook-inlägg, Vänsterns tjat om solidaritet är ett spel för gallerian, framgår att hon bevittnat två rättegångar där AFA:iter står åtalade. Det gäller två separata händelser där den egna rättegången handlar om en motdemonstration som vänstern hållit mot en Soldiers of Odins-demonstration och det andra fallet vänsterns motdemonstration mot Nordiska Motståndsrörelsens demonstration för yttrandefriheten.

I det första fallet var flera stenkastande AFA:iter åtalade. En av dem, den mest drivande stenkastaren Teemu Kukka, valde att förneka sin ideologi, samröre med de andra och kallade dessutom en av sina kamrater för ”byfåne”. ”Kukka visade på total avsaknad av solidaritet mot de andra åtalade som alla hamnat i klistret på grund av Kukkas agerande”, skriver Tina Wiik.

Den andra rättegången handlade om misshandeln av medborgarjournalisten Junes Lokalle (Lokkas rapporterat vid Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Tammerfors men är inte medlem eller ansluten till rörelsen). Den åtalade Ville Rantasen fick själv stå till svars för misshandeln, konstaterar Tina Wiik, fastän ett flertal AFA-anhängare deltagit i misshandeln. Inte en enda person från Antifa anlände till rättssalen för att stötta sin kamrat. Hela åhörarbänken var fylld av människor som stödde Junes.

Tina Wiik konstarerar att AFA:iters prat om ”solidaritet” bara är tomma ord, vilket är sant både i Finland och Sverige där de gång efter annan angett varandra eller startat en våldsspiral där de dragit med andra som sedan dömts för det. Stödet för dem som hamnar i knipa med rättsväsendet är nästintill obefintligt. I Sverige är ledarna för våldsvänstern särskilt cyniska då de enligt en forskningsrapport skickar fram naiva tonårstjejer i fronten för att ta deras konflikter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments