Åtal väntar efter fjolårets massbilbränder i Göteborg

INRIKES. Mellan sex och åtta män väntar åtal efter att ett hundratal bilar brändes upp i koordinerade attacker i Göteborgsområdet under förra året.

För ungefär ett år sedan brann ett hundratal bilar i Göteborgsområdet, något som misstänks ha varit samordnat av kriminella gäng.

Nu väntar mellan sex och åtta unga män som är misstänkta för att ha legat bakom bränderna åtal. Detta säger åklagaren Mats Ihlbom till SVT.

— Det handlar om kriminella som vill flytta fokus från deras verksamhet, framförallt narkotikaförsäljning. Det är en slags protest mot myndigheternas agerande, säger Mats Ihlbom.

Han tror att de unga männen agerat springpojkar åt ”tyngre kriminella”, men att detta inte går att bevisa eftersom ingen av de misstänkta pratat med polisen.

Bilbränderna i Göteborg väckte stor uppståndelse inför valet förra året. Den vänsterpartistiske riksdagsledamoten Daniel Riazat trodde då exempelvis att ”extremhögern” låg bakom attackerna i syfte att påverka valet, något som alltså visade sig inte vara fallet.

Källa:
Flera pojkar och unga män nära åtal för bilbränderna i Västsverige

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
2 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
nordbo
nordbo
10 månader sedan

Lika mycket som att det tas in illegala vapen i ”utsatta” områden så handlar det även om att avfolka (white flight) till nya nybyggda områden så att (((nya))) lån tas för att kunna bo där – enda gången man ser en vit familj i reklamsammanhang då handlar det om LÅN och RÄNTESLAVERI .. eller hur. ”sverige” tar även såklart efter de systematiska bränderna från jewsa när det gäller bränder för att centralisera befolkning till orter man tycker är mer lämpliga osv osv Att försäkringsbolag ligger bakom kan vara troligt med tanke på att hitta skäl med höjda premier – men… Läs mer »

Sverker
Sverker
10 månader sedan

Så satans uppenbart att (((dom))) iscensatt invällningen. Dels så vinner dom big time på att landet måste låna pengar, och dels så vinner dom på att fokus hamnar på invällarna istället för (((dom))), och dels så förstör man vårt folks gemenskap och ett fungerande samhälle. Jag undrar vad tyskarna menade med uttrycket, ”die juden sind unsere unglück”? :-)