Åtal väntar efter fjolårets massbilbränder i Göteborg

INRIKES. Mellan sex och åtta män väntar åtal efter att ett hundratal bilar brändes upp i koordinerade attacker i Göteborgsområdet under förra året.

För ungefär ett år sedan brann ett hundratal bilar i Göteborgsområdet, något som misstänks ha varit samordnat av kriminella gäng.

Nu väntar mellan sex och åtta unga män som är misstänkta för att ha legat bakom bränderna åtal. Detta säger åklagaren Mats Ihlbom till SVT.

— Det handlar om kriminella som vill flytta fokus från deras verksamhet, framförallt narkotikaförsäljning. Det är en slags protest mot myndigheternas agerande, säger Mats Ihlbom.

Han tror att de unga männen agerat springpojkar åt ”tyngre kriminella”, men att detta inte går att bevisa eftersom ingen av de misstänkta pratat med polisen.

Bilbränderna i Göteborg väckte stor uppståndelse inför valet förra året. Den vänsterpartistiske riksdagsledamoten Daniel Riazat trodde då exempelvis att ”extremhögern” låg bakom attackerna i syfte att påverka valet, något som alltså visade sig inte vara fallet.

Källa:
Flera pojkar och unga män nära åtal för bilbränderna i Västsverige

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments