Asylsökningen till Island ökar med 318 procent

ISLAND. Islands motsvarighet till Migrationsverket, Útlendingastofnun, har i ett pressmeddelande presenterat första halvårets siffror gällande asylsökarna till ön. Statistiken visar på en rejäl uppgång i antalet asylansökningar, men än så länge får inte många stanna.

Än så länge lyckas våra folkfränder islänningarna hålla massinvandringen stången, men hur länge till?

Än så länge lyckas våra folkfränder islänningarna hålla massinvandringen stången, men hur länge till?

Nu har statistiken för hur invandringen till Island ser ut kommit. Det är Islands motsvarighet till Migrationsverket, Útlendingastofnun, som presenterar siffrorna i ett pressmeddelande. Antalet asylsökande till Island har under första halvan av 2016 ökat med hela 318 procent jämfört med samma period i fjol. I statistiken finns mycket intressant information, bland annat att tre av fyra asylsökare är män, att flertalet kommer från det sedan länge ej krigsdrabbade Balkan och att var femte asylsökare inte fyllt 18 år.

I förhållande till Sveriges massinvandringspolitik är antalet asylsökare som får stanna förhållandevis få. Totalt var det 274 personer som sökte asyl, varav 43 procent kom från Balkan. Dessa personer från Balkan sökte asyl förgäves då samtliga skickades hem eftersom myndigheterna inte anser att det finns någon anledning till att ”fly” området, där det sedan länge finns ”demokrati” och fred. Asylsökarna kom från 43 olika länder varav 69 var albaner, 35 makedonier, 25 irakier, 19 syrier och 12 palestinier.

Under första halvåret behandlades 310 ansökningar om asyl. Under 2015 hanterades 323 ansökningar under hela året. Av årets ansökningar är det 106 som nekats asyl och 103 som skickats tillbaks med hänvisning till Dublinkonventionen. 53 stycken fick rätt till skydd och uppehållstillstånd.

För den som behärskar Isländska går det att fördjupa sig än mer HÄR.

Det här kan jämföras med Sveriges 15 488 asylsökare under första halvåret 2016.

Källa:
Asylsökande till Island ökar med 318 procent

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments