Asylsökares värdesaker ska betala uppehälle i Danmark

DANMARK. Polisen ska få visitera asylsökare och beslagta deras värdesaker. Dessa ska sedan användas för att bekosta framtida invandrarbidrag.

Lars Løkke Rasmussen (Venstre) presenterade under gårdagen 34 punkter för att minska invandringen till landet. En av punkterna bestod i att låta polisen visitera asylsökare i jakt på pengar och värdesaker för att täcka upp deras kostnader under vistelsen i Danmark.

I förslaget står följande:

”Regeringen föreslår att tillåta polisen att visitera asylsökande och söka igenom deras bagage för att säkra pengar och värdesaker för att täcka kostnaderna för uppehälle.”

Det finns dock undantag i vad som polisen ska kunna beslagta. Vigselringar och mobiltelefoner är exempel på saker som asylsökarna ska få behålla.

– I Danmark ska man kunna försörja sig själv, säger migrationsminister Inger Støjberg (V).

Hon menar även att det är en ”grundläggande princip” för Danmark. I praktiken är dock landet ett av världens mest generösa högbidragsländer.

Källa:
Løkke: Politi skal kunne tage penge fra flygtninge

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments