Asylsökare i bråk i Arendal – en person knivhuggen

MASSINVANDRING. En invandrare fördes till sjukhus efter att ha blivit knivhuggen i ryggen i samband med ett stort slagsmål i Arendals centrum. Två syriska asylsökare har gripits.

arendal

Händelsen inträffade under onsdagskvällen i Arendals centrum. Vittnen har uppgett att det uppstod en konflikt och därefter utbröt ett slagsmål mellan två grupperingar inne på Arenacentrumet. Slagsmålet ska ha fortsatt ute på gatan vid McDonald’s och det var där en av personerna ska ha blivit knivhuggen i ryggen.

Utredningsledaren, Audun Eide i Agders polisdistrikt, säger till NRK Syd att det troligtvis var en kniv som användes.

— Det är fortfarande så pass tidigt i utredningen att vi ännu inte har fått bekräftat vad det var för tillhygge som användes, men vi antar att det är en kniv, säger hon.

Två syriska asylsökare i 25-årsåldern greps och polisen har uppgett att förhören med de misstänkta kommer att dröja till torsdagen då polisen behöver få dit en tolk.

— Det är språkproblem så vi måste ha tag på en tolk. Förhören kommer därför att genomföras imorgon, säger Eide.

SAM_0313

Några få dagar efter pan-nordisk aktion mot massinvandring

Onsdagens mångkulturella bråk i Arendal inträffade bara några få dagar efter att Nordiska motståndsrörelsen genomförde en pan-nordisk aktion mot massinvandringen, och Arendal var en av städerna där man hängde upp propaganda.

NRK Syd publicerade under söndagen en artikel om aktionen med krigsrubriken ”Söderbyarna tapetserade med nynazistisk propaganda”. I artikeln hade NRK sökt upp tre känsliga personer, som hade blivit stötta av aktionen.

Bland dessa tre var ordföranden i Arendal, Robert C. Nordli (AP). Han hade följande att säga:

— Nu är det inte tid för att kritisera att det kommer flyktingar, men för att hjälpa. Det är hårresande att inte vilja hjälpa människor i nöd och att förneka att det är en flyktingkris.

Trude Bollmann Pedersen från Refugees Welcome i byn Aust-Agder var också upprörd och menade att Motståndsrörelsens plakat skapade rädsla. Och Fredrik Lydersen som var ute och gick en söndagstur ansåg att plakaten förstörde julstämningen i byn.

Huruvida de tre anser att knivhuggande ”flyktingar” förstör julstämningen, är hårresande eller skapar rädsla, framkommer inte i NRK:s artikel.

Publicerades ursprungligen på Frihetskamp.net.

Källor:
Mann knivstukket i ryggen i Arendal
Sørlandsbyene tapetsert med nynazistisk propaganda

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om