Asylsökare är arg på Sverige – trodde att han skulle få flickvän och eget hus

MASSINVANDRING. Den 25-årige ”flyktingen” Mahmoud är sur på Sverige. Han trodde nämligen att han skulle få ”ett eget hus” och flickvän när han kom till landet.

Den 25-årige syriske ”flyktingen” Mahmoud är en av de asylsökare som bor i de skattefinansierade modulhusen i Stockholmsförorten Fagersjö. I en intervju med Sveriges Radio (SR) är han upprörd över att Sverige inte lyckats leva upp till de förväntningar han hade när han kom till landet. Bland annat är han upprörd över att han tvingas dela kök med andra personer och att hans rum ser ut som ”ett hotellrum”.

— Jag hade väldigt stora förhoppningar om att få ett eget privat hus. Och sedan ger de mig den här lägenheten. Det är som ett flyktingläger. Vad är skillnaden? säger han.

Vidare klagar Mahmoud på att han inte heller har lyckats få en flickvän sedan han kom till Sverige. Han säger:

— Jag är 25 år gammal och har inte haft någon flickvän tidigare. Jag är fortfarande oskuld. Jag letar efter en flickvän, jag letar efter en fru. Men här är det omöjligt, hur kan jag kunna ha ett liv i det här rummet?

När SR-journalisten påpekar att asylsökaren har ett fräscht rum som flera svenska ungdomar skulle bli avundsjuka över så står Mahmoud ändå på sig och säger att han ”gråter om natten” då han inte har fått det som han trodde att han skulle få när han kom till Sverige.

— Jag kom till Sverige och hade stora förhoppningar om att skapa mig ett liv här. Men efter att ha bott här i ett år och åtta månader har jag börjat förlora hoppet.

Källor:
Så var året med bosättningslagen
Modulhus väcker starka känslor

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments